معاملات بازار تبادل ارزهای خارجی (فارکس) عبارت است از فرآیند خرید و فروش ارزهای خارجی با هدف کسب سود از معامله. یادگیری تجارت فارکس میتواند کار دشواری برای مبتدیان باشد. اگر شما هم قصد دارید برای نخستین بار وارد بازار فارکس شوید و نمیدانید فارکس را از کجا شروع کنید، در این مقاله به شما کمک خواهیم کرد که تجارت فارکس را شروع کنید. ما در این مطلب، اصول اولیه، استراتژیهای معاملاتی، نکات موفقیت در معاملات و راهنمای گام به گام شروع معاملات فارکس را پوشش میدهیم. با مجله پراپ فرم فاندد مکس همراه باشید.
بازار فارکس چیست؟
بازار فارکس یعنی بازار مبادله ارزهای خارجی. منحصربهفردترین جنبه بازار فارکس آن است که فاقد یک بازار مرکزی است. در عوض، معاملات ارزها به صورت الکترونیکی در بستر OTC انجام میشود. این بدان معناست که همه تراکنشها از طریق شبکههای کامپیوتری در بین معاملهگران در سرتاسر جهان به جای یک صرافی متمرکز انجام میشوند.
بازار فارکس به صورت 24 ساعته در پنج روز هفته باز است. بازارهای بینالمللی در فرانکفورت، هنگ کنگ، لندن، نیویورک، پاریس، سنگاپور، سیدنی، توکیو و زوریخ در مناطق زمانی مختلف باز میشوند. به عبارت دیگر، مثلاً با پایان یافتن روز معاملاتی در آمریکا، بازار فارکس در توکیو و هنگ کنگ آغاز به کار میکند. بازار FOREX میتواند در هر زمانی بسیار فعال باشد و قیمتها دائماً در حال تغییر هستند.
راهنمای گام به گام شروع معاملات فارکس
بازار فارکس میتواند بسیار سودآور باشد، اما متقابلاً میتواند ریسکهای بزرگی را هم با خود به همراه آورد. بنابراین، ضروری است که بدون یادگیری و کسب دانش وارد بازار نشوید. آمادگی بیشتر مساویست با شانس موفقیت بالاتر.
- یادگیری در مورد بازار فارکس
- انتخاب نحوه معامله در فارکس
- انتخاب بروکر فارکس
- افتتاح حساب معاملاتی
- آمادهسازی پلن معاملاتی
- انتخاب جفت ارز برای انجام معامله
- آنالیز بازار
- خرید یا فروش
- مدیریت ریسک
- کنترل پوزیشن
یادگیری در مورد بازار فارکس
نخستین گام قبل از ورود به فارکس، یادگیری در مورد جوانب مختلف بازار است، از جمله:
- ساختار بازار فارکس
- مشارکتکنندگان بازار فارکس
- اصطلاحات مهم فارکس
- عوامل مؤثر بر بازار و حرکات آن
درک کامل اصول تجارت فارکس به شما کمک میکند که ریسکها و مزایای موجود را درک کنید، مهارتهای معاملاتی خود را تقویت کنید و از ابزارها و منابع مهم معاملاتی بهره بگیرید.
بیشتر بخوانید: گپ قیمتی در فارکس چیست؟
انتخاب نحوه معامله در فارکس
در فارکس، همه چیز در مورد خرید و فروش (مبادله) ارز است. متداولترین محصولاتی که معاملهگران خرد در فارکس استفاده میکنند، معاملات CFD و آپشن هستند. شما میتوانید هر دو گزینه معاملات CFD و آپشن را برای شروع انتخاب کنید.
CFD (قرارداد تفاوت) یک محصول مشتقه است که به معاملهگران اجازه میدهد تا با پیشبینی در مورد تغییرات قیمت داراییها در فارکس، بدون داشتن مالکیت واقعی آنها، سود کسب کنند.
قراردادهای آپشن به شما حق خرید یا فروش قرارداد فارکس را با قیمتی خاص در یک تاریخ معین میدهند.
سود و زیان بالقوه در هر دو نوع معاملات به اندازه پوزیشن و همچنین، حرکات قیمتی بین نقاط ورود و خروج بستگی دارد.
انتخاب بروکر فارکس
کارگزار یا بروکر فارکس، دسترسی معاملهگران به بازارهای جهانی فارکس را فراهم میکند. انتخاب بروکر فارکس یکی از مهمترین مراحل برای شروع معاملات فارکس است، زیرا کارگزار شریک تجاری شماست.
برخی از فاکتورهایی که هنگام انتخاب کارگزار فارکس باید در نظر داشته باشید عبارتند از:
- رگوله: تعداد مجوزها و حوزههای قضایی که کارگزار از نظر قانونی مجاز به فعالیت در آنهاست و همچنین، امنیت وجوه کاربران، سرویسدهی شفاف و غیره.
- پلتفرمهای معاملاتی: انواع پلتفرمهای معاملاتی ارائه شده، قابلیت اطمینان، داراییهای قابل معامله، استراتژیهای خودکار، سهولت استفاده، هزینههای معاملاتی و غیره.
- منابع معاملاتی: بروکر بایستی تقویم اقتصادی، مطالب آموزشی، حساب آزمایشی، ماشین حساب معاملاتی، ابزارهای کنترل ریسک و غیره را در اختیار معاملهگر قرار دهد.
- روشهای پرداخت: گزینههای پرداخت امن و راحت، واریز سریع و مهمتر از همه برداشت بدون دردسر.
- خدمات پشتیبانی مشتریان: کارگزار باید حرفهای و پاسخگو باشد و خدمات پشتیبانی مشتریان ترجیحاً 24 ساعته را ارائه دهد.
افتتاح حساب معاملاتی
پس از انتخاب بروکر، شما باید یک حساب معاملاتی برای تجارت داراییهای مورد علاقه خودتان در فارکس افتتاح کنید. حتماً بررسی کنید که بروکر مد نظرتان چه نوع حسابهایی را ارائه میدهد و گزینه مناسب را با توجه به نیازهایتان انتخاب کنید.
به همه تریدرها، به خصوص مبتدیان، توصیه میشود که با یک حساب آموزشی (دمو) شروع کنند تا بدون ریسک کردن پول واقعی در بازار معامله کنند.
آمادهسازی پلن معاملاتی
پلن معاملاتی یک برنامه واضح و دقیق از نحوه معامله شماست. این امر به شما کمک میکند تا با پایبندی به اهدافی که به وضوح تعریف شدهاند، از مسیر خارج نشوید. یک طرح معاملاتی جوانبی مانند موارد زیر را به تفصیل شرح میدهد:
- استراتژی معاملاتی
- اهداف معاملاتی
- مدیریت ریسک
- گزارش معاملات
- قوانین کلی معاملات
- روانشناسی معاملات
داشتن یک طرح معاملاتی مناسب به شما کمک میکند تا تصمیمات مؤثری اتخاذ کنید و همچنین، نظم و انضباط معاملاتی لازم برای دستیابی به موفقیت پایدار در بازار فارکس را ایجاد نمایید.
انتخاب جفت ارز برای انجام معامله
در بازار فارکس، میتوانید جفت ارزهای مختلفی را معامله کنید که در سه دسته جفت ارزهای اصلی، جفت ارزهای فرعی و جفت ارزهای غیرمعمول جای میگیرند. جفت ارزها از لحاظ سطح نقدینگی و نوسانات متفاوت هستند که در نتیجه، بر میزان اسپرد و ریسک کلی آنها تأثیر میگذارد.
به معاملهگران مبتدی توصیه میشود جفت ارزی را انتخاب کنند که نقدینگی بالا و اسپرد پایینی داشته باشد. همچنین، توصیه میشود داراییهایی را معامله کنید که پوشش رسانهای گستردهای دارند تا بتوانید به راحتی به اطلاعات دسترسی داشته باشید. این امر به نوبه خود، به شما در انجام تحلیلهای با کیفیت بالا و جامع کمک میکند.
آنالیز بازار
هنگام معامله در فارکس، سود یا زیان شما با قیمت ورود و خروج به معامله در بازار تعیین میشود. شنا باید داراییهای ترجیحی خود را آنالیز کنید تا بهترین فرصتها و مطلوبترین قیمتها را برای بهرهگیری از این فرصتهای بالقوه کسب سود شناسایی کنید.
معاملهگران اساساً از 3 نوع تحلیل در بازار فارکس استفاده میکنند که عبارتند از:
- تحلیل تکنیکال: در تحلیل تکنیکال، از اشکال و الگوهای نموداری، آبجکتهای گرافیکی و توابع ریاضی برای پیشبینی پویایی قیمت در آینده استفاده میشود.
- تحلیل فاندامنتال: تحلیل فاندامنتال یا تحلیل بنیادی به ارزیابی عوامل اقتصادی مؤثر بر قیمت دارایی، به منظور تعیین ارزش بازار منصفانه داراییها، متکی است.
- تحلیل سنتیمنتال: این نوع تحلیل مبتنی بر بررسی احساسات رایج در بازار است که در گزارشات پوزیشنهای خرید و فروش و تعهد معاملهگران (COT) منعکس میشود.
در نهایت، نه استراتژی درست وجود دارد و نه استراتژی غلط. در حالت ایدهآل، هر معاملهگر باید درک کاملی از انواع تحلیل بازار داشته باشد. استفاده از بیش از یک نوع تحلیل میتواند به آشکار کردن فرصتهای جدید و افشای ریسکهای بالقوه کمک کند.
بیشتر بخوانید: لوریج در فارکس چیست؟
خرید یا فروش
پس از آنالیز کامل جفت ارزهای انتخابی، باید تصمیم به باز کردن پوزیشن خرید یا فروش بگیرید. در بازار مالی فارکس، زمانی که انتظار دارید قیمت یک دارایی افزایش پیدا کند، پوزیشن خرید (Long) باز میکنید. برعکس، وقتی کاهش قیمت را پیشبینی میکنید، پوزیشن فروش (Short) باز خواهید کرد.
به عنوان مثال، هنگام انجام آنالیز، سیگنالی را برای خرید جفت ارز یورو/دلار شناسایی میکنید که چنانچه قیمت به سمت سطح حمایتی پایین برود، فعال خواهد شد. اگر قیمت فعلی مثلاً 1.1750 و با حرکت رو به پایین همراه باشد، معاملهگر ممکن است منتظر بماند تا در محدوده قیمتی 1.1700 خرید کند، با این انتظار که قیمت نقطه حمایتی را نخواهد شکست.
از طرف دیگر، معاملهگر ممکن است قیمت 1.1800 را به عنوان نقطه مقاومت قوی در نظر بگیرد و در صورت صعود قیمت تا آن سطح، به دنبال باز کردن پوزیشن Sell باشد.
مدیریت ریسک
فارکس بازاری پر از فرصت است، اما بدون ریسک نیست. برای داشتن شانس دستیابی به موفقیت و حفظ آن، باید یک برنامه مدیریت ریسک قوی داشته باشید.
برخی از ریسکهایی که معاملهگران در بازار فارکس در معرض آن هستند عبارتند از:
- ریسک نوسان
- ریسک نقدینگی
- ریسک لوریج
- ریسک بازار
کنترل پوزیشن
بازار فارکس بسیار پویا و بیثبات است و فرصتها و متقابلاً ریسکهای زیادی را به همراه دارد. به همین دلیل، مهم است که به طور فعال روی پوزیشنهای معاملاتی خود نظارت داشته باشید تا اطمینان حاصل کنید که آنها با وضعیت حاکم بر بازار هماهنگ هستند. هیچ موقع از نظارت و کنترل پوزیشنهای معاملاتی خود غافل نشوید، زیرا چند دقیقه کافیست تا یک معامله سودآور به زیان تبدیل شود. برای نظارت و کنترل پوزیشنهای خودتان، میتوانید استراتژیهای زیر را به کار بگیرید:
- گوش به زنگ اخبار و رویدادهای مهم باشید.
- برای پوزیشنهای معاملاتی خود هشدار تنظیم کنید.
- میتوانید معاملهگران بزرگ را در رسانههای اجتماعی دنبال کنید.
- از ویژگیهای مانیتورینگ و گزارشگیری موجود در پلتفرم معاملاتی خودتان استفاده کنید.
نکات معامله در فارکس
- از حساب دمو استفاده کنید: حتی اگر مبتدی نیستید، قبل از ورود به بازار واقعی، از حسابهای آزمایشی یا دمو استفاده کنید. حساب دمو تضمین میکند که به طور مداوم مهارتهای معاملاتی خود را اصلاح میکنید، استراتژیهای جدید را امتحان میکنید و بازارهای جدید را بدون ریسک کاوش میکنید.
- به یادگیری ادامه دهید: بازارهایی مانند فارکس بسیار پویا هستند. یادگیری را هرگز متوقف نکنید تا به طور مستمر توانایی و شایستگی معاملاتی خود را بهبود بخشید.
- همیشه برای معاملات حد ضرر تعیین کنید: بازار فارکس ریسک زیادی دارد. همیشه اطمینان حاصل کنید که کل سرمایه را به خطر نمیاندازید.
- سعی کنید احساسات خود را کنترل کنید: در همه انواع معاملات، احساسات معاملهگر بزرگترین دشمن اوست. احساسات خود را کنترل و عینیت را در طول فعالیتهای معاملاتی خود حفظ کنید.
- گزارشی از معاملات خود تهیه کنید: همانطور که قبلاً گفته شد، یک دفتر گزارش فعال از فعالیتهای معاملاتی خود داشته باشید. به این ترتیب، میتوانید استراتژیهای مؤثری را که نیاز به بهبود دارند، شناسایی کنید.
جمعبندی
برای شروع معاملات فارکس، به سرمایه زیادی نیاز ندارید و در حسابهای سنت با حتی یک دلار هم میتوانید وارد بازار شوید. اما باید به خاطر داشته باشید افرادی در تجارت فارکس موفق هستند که سخت تلاش میکنند. هر چه بیشتر تلاش کنید، احتمال موفقیت شما بیشتر خواهد بود. بنابراین، وقتی با یک فرصت سرمایهگذاری جدید و چالشبرانگیز روبرو میشوید، به دنبال یادگیری و کسب اطلاعات بیشتر باشید. به طور کلی، برای شروع فارکس، ابتدا باید دانش و مهارتهای لازم را در زمینه تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و مدیریت ریسک کسب کنید. سپس، یک بروکر معتبر و قابل اعتماد انتخاب کنید و با توجه به نوع حساب، بروکر، استراتژی و ریسکپذیری خود، سرمایه اولیه مناسب را تعیین کنید و وارد بازار شوید.
سؤالات متداول
معاملهگران مبتدی معاملات فارکس را از کجا شروع کنند؟
به عنوان یک معاملهگر مبتدی، برای شروع معاملات فارکس، نخست باید یک بروکر انتخاب کنید. پس از آموزش در مورد نحوه معامله در بازار فارکس با استفاده از تحلیل تکنیکال، میتوانید از یک حساب آزمایشی برای شروع تجارت در محیط مجازی استفاده کنید تا زمانی که آمادگی لازم را برای معامله با پول واقعی کسب کنید.
برای شروع معاملات فارکس به چیزهایی نیاز دارم؟
برای شروع معاملات، شما به یک رایانه یا گوشی هوشمند، اتصال اینترنت، حساب معاملاتی و دانش پایهای از بازار فارکس نیاز دارید.
برای ورود به بازار فارکس به چه مقدار سرمایه نیاز دارم؟
شما با استفاده از حساب سنت (میکرو) در بسیاری از بروکرها، تنها با یک دلار میتوانید معاملات خود را شروع کنید. با وجود این، مقدار سرمایه برای شروع معاملات فارکس به وضعیت مالی، مهارتهای معاملاتی، تجربه، ریسکپذیری و همچنین، اهداف مالی شما بستگی دارد.