تحلیل تکنیکال در فارکس چیست؟ | آموزش جامع (ویدیو+ صوت)

تحلیل تکنیکال در فارکس
زمان مطالعه: 11 دقیقه

تحلیل تکنیکال در فارکس فرآیند پیش‌بینی حرکت قیمت با استفاده از نمودارهای معاملاتی تاریخی و داده‌های بازار است. درنتیجه، سرمایه‌گذاران می‌‌توانند فرصت‌های بالقوه سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت و بلندمدت را شناسایی کنند. تحلیل تکنیکال به تحلیلگران کمک می‌‌کند تا روندهای معاملات اوراق بهادار را بررسی کنند. این روش تحلیلی به معامله‌گران اجازه می‌‌دهد تا تأثیر عرضه و تقاضای اوراق بهادار را بر قیمت، حجم و نوسانات آن ارزیابی کنند. سیگنال‌های معاملاتی و الگوهای قیمت به‌دست‌آمده از این معیار به طور دقیق شرایط فعلی بازار سهام، فارکس و کالاها را منعکس می‌کنند. در مقاله دیگری از پراپ فانددمکس به طور کامل در مورد آموزش تحلیل تکنیکال در فارکس صحبت می‌کنیم.

تحلیل تکنیکال در فارکس چیست؟

تحلیل تکنیکال در فارکس روشی برای پیش‌بینی حرکت‌های قیمت جفت ارز و روندهای آتی بازار با استفاده از نمودارها است. به این معنا که شما قیمت آینده را براساس قیمت گذشته پیش‌بینی و بررسی می‌کنید. استفاده از این تحلیل حیاتی است، زیرا به معامله‌گران اجازه می‌‌دهد در صورت بروز یک روند قیمت خاص هوشیار بمانند. به بیان ساده، تحلیل تکنیکال فارکس راهی برای درک اتفاقات رخ‌داده در بازار با خواندن نمودارهای فارکس است. معامله‌گران علاوه بر مطالعه بازار، از تحلیل تکنیکال برای برنامه‌ریزی معاملات فیوچرز خود استفاده می‌‌کنند. با توجه به ساختار و نقدشوندگی بالای بازار فارکس، تحلیل تکنیکال به‌ویژه زمانی مؤثر است که تمام طبقات دارایی استفاده شود.

سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت بیشتر از سرمایه‌گذاران بلندمدت از این روش تحلیلی استفاده می‌‌کنند. برای معامله‌گران فارکس، سهام و کالاها، تحلیل تکنیکال به طور گسترده برای تعیین روندهای بازار کوتاه‌مدت و بلندمدت به کار گرفته می‌شود. معامله‌گران معمولاً از تحلیل تکنیکال به‌عنوان یکی از دو نوع تحلیل فارکس استفاده می‌‌کنند. تحلیل دیگر، یک تحلیل فاندامنتال است که ارزش یک ارز را بر اساس شرایط اقتصادی کشور بومی، شرایط بازار یا اخبار و شایعات تحلیل می‌‌کند.

برای درک بهتر مفهوم تحلیل تکنیکال به مثال زیر توجه کنید:

«کیوان تصمیم می‌‌گیرد جفت ارز یورو در برابر دلار آمریکا (EUR/USD) را بخرد. او برای یافتن روندهای گذشته تحلیل تکنیکال انجام می‌‌دهد تا مطمئن شود که معامله برای او سودآور است. او حرکات قیمت‌ها را تجزیه‌ و تحلیل می‌‌کند و همین کار را نیز برای ماه آینده دنبال می‌‌کند. نمودار میله‌ای او را کمی گیج کرد و همین امر باعث شد از باندهای بولینگر به‌عنوان اندیکاتوری برای بررسی میزان نوسان بازار جفت ارز یورو در برابر دلار آمریکا استفاده کند. بر همین اساس، کیوان چند سؤال از خود می‌‌پرسد، ازجمله اینکه چگونه قیمت‌های آینده را بر اساس مشاهدات خود پیش‌بینی می‌‌کند. درنهایت، ازآنجایی‌که او مطمئن می‌شود که بازار برای ماه‌های آینده آرام خواهد بود، تصمیم می‌گیرد در جفت ارز یورو در برابر دلار آمریکا سرمایه‌گذاری کند.»

تفاوت تحلیل تکنیکال با تحلیل فاندامنتال

تفاوت تحلیل فاندانتال با فارکس

تحلیل تکنیکال در فارکس سرمایه‌گذاران را قادر می‌‌سازد تا جهت قیمت یک دارایی را بر اساس داده‌های تاریخی مانند قیمت و حجم معاملات تخمین بزنند. پیش‌بینی‌ها به معامله‌گران اجازه می‌‌دهند تا احساسات بازار را درک کنند و تصمیم بگیرند که در کجای بازار برای کسب سود سرمایه‌گذاری کنند. هنگامی‌که این روش همراه با تحلیل فاندامنتال استفاده می‌‌شود، احتمالاً بهترین بازگشت سرمایه را ارائه می‌‌دهد. تحلیل تکنیکال فارکس به ردیابی و پیش‌بینی‌های مربوط به قیمت در آینده کمک می‌‌کند.

تحلیل فاندامنتال ابزاری برای پیش‌بینی سناریوهای بازار بر اساس صورت‌های مالی شرکت‌ها است. تحلیل فاندامنتال تابع عوامل خارجی و پارامترهای ذاتی است. از سوی دیگر، تحلیل تکنیکال قیمت‌های تاریخی را برای پیش‌بینی قیمت‌های آینده در نظر می‌‌گیرد. اکثر معامله‌گران برای تصمیم‌گیری در مورد سرمایه‌گذاری در یک دارایی از تحلیل فاندامنتال پیروی می‌‌کنند و سپس از تحلیل تکنیکال برای ارزیابی ریسک‌های مرتبط با سرمایه‌گذاری بهره می‌برند. درعین‌حال نیز قیمت‌های ورودی کم ریسکی را برای خرید اوراق بهادار شناسایی می‌‌کنند.

تحلیل تکنیکال می‌‌تواند در موارد زیر کاربرد داشته باشد:

  • جهت بازار را درک کنید.
  • سیگنال‌های روند قیمت را شناسایی کنید.
  • تعیین کنید که آیا یک روند خاص ادامه دارد یا معکوس می‌‌شود.
  • پیش‌بینی قیمت آتی جفت ارزها را درک کنید.
  • فرصت‌های معاملاتی بالقوه را شناسایی کنید
  • نقاط ورود و خروج در بازار را بشناسید.

مزایای تحلیل تکنیکال در فارکس

مزایای تحلیل تکنیکال  معایب تحلیل تکنیکال
قابل اعتماد بودن  تغییر ناگهانی بازار
انعطاف‌پذیر با بازار و زمان عدم قطعیت خرید و فروش سیگنال‌ها
تحلیل روند  عدم قطعیت قیمت.
ایجاد نقطه ورود و خروج تاخیر زمانی
ارائه سیگنال‌های اولیه
تعریف توقف ضرر و هدف
دسترسی به اطلاعات فراوان

از فواید انواع تحلیل تکنیکال فارکس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

قابل‌اعتماد بودن

هر سیگنالی که نمودارها مشاهده می‌‌کنید، خواه سیگنال‌های خرید یا فروش باشند، همان چیزی است که نشان می‌دهند. معامله‌گران نمی‌توانند آنها را دست‌کاری کنند تا مطابق میل‌شان عمل کنند. هنگامی‌که تحلیل تکنیکال برای تصمیم‌گیری معاملاتی استفاده می‌‌شود، قابل‌اعتمادتر است.

انعطاف‌پذیر با بازار و زمان

هر بازار مالی را می‌‌توان با استفاده از تحلیل تکنیکال بررسی کرد. معامله‌گران می‌‌توانند از این تحلیل در بازارهای فارکس، فیوچرز و در هر رسانه معاملاتی دیگری استفاده کنند. شما همچنین محدودیتی برای مدت‌زمان تحلیل ندارد. تحلیل قیمت‌های چند سال پیش یا چند ساعت پیش امکان‌پذیر است.

تحلیل روند

تحلیل تکنیکال یکی از مزایای کمک به معامله‌گران و سرمایه‌گذاران برای پیش‌بینی حرکات بازار و تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری و معاملات بر اساس اطلاعات ارائه‌شده در نمودارها است. تحلیل تکنیکال برای پیش‌بینی سه روند ازجمله روند صعودی (Bullish)، روند نزولی (Bearish) و خنثی (Sideway) کاربرد دارد.

ایجاد نقاط ورود و خروج

تحلیل تکنیکال می‌‌تواند به‌عنوان اندیکاتوری برای ورود و خروج از بازار استفاده شود. معامله‌گران و سرمایه‌گذاران می‌‌توانند از آن برای پیش‌بینی زمان ورود و خروج از معاملات بهره ببرند و درنتیجه بازده خوبی داشته باشند. استفاده از الگوهای نمودار، کندل‌ها، میانگین‌های متحرک، تحلیل موج الیوت و سایر اندیکاتورها می‌تواند برای معامله‌گران هنگام تصمیم‌گیری برای ورود و خروج بسیار مفید باشند.

ارائه سیگنال‌های اولیه

تحلیل تکنیکال سیگنال‌های اولیه را قبل از معکوس شدن روند به سرمایه‌گذاران و معامله‌گران ارائه می‌‌دهد تا بتوانند بر اساس آنها تصمیم‌گیری کنند. به کمک تحلیل تکنیکال می‌‌توان فعالیت‌های بازارسازان را تحلیل کرده و این‌گونه فعالیت‌ها را با بررسی قیمت و حجم معاملات مشاهده کرد.

تعریف توقف ضرر و هدف

برای سرمایه‌گذاران و معامله‌گران در بازار، تحلیل تکنیکال به‌وضوح می‌تواند حد ضرر (Stop Loss) و حد سود (Take Profit) را تعریف کند. معامله‌گران و سرمایه‌گذاران می‌‌توانند بر اساس ریسک‌پذیری خود تصمیم بگیرند. این امر باعث می‌شود تا معامله‌گر بتواند ریسک خود را کنترل کند و مارجین را حفظ کند.

دسترسی به اطلاعات فراوان

سرمایه‌گذاری، معاملات کوتاه‌مدت (شورت) و سوئینگ تریدینگ همگی از تحلیل تکنیکال سود می‌‌برند. نمودارهای تکنیکال اطلاعات زیادی را در اختیار معامله‌گران و سرمایه‌گذاران قرار می‌‌دهند که به آنها در ایجاد پوزیشن و انجام معاملات کمک می‌‌کند. ازجمله انواع اطلاعات ارائه‌شده توسط تحلیل تکنیکال و مورداستفاده معامله‌گران در بازار فارکس می‌‌توان به حمایت، مقاومت، الگوهای نمودار، حرکت بازار، نوسانات و روانشناسی معامله‌گری اشاره کرد.

معایب تحلیل تکنیکال در فارکس

از معایب تحلیل تکنیکال در فارکس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تغییر ناگهانی بازار

یک تغییر ناگهانی بازار یا یک روند جداگانه می‌‌تواند ناشی از محبوبیت تحلیل تکنیکال فارکس باشد. معامله‌گران هنگامی‌که از تکنیک تحلیلی مشابهی استفاده می‌‌کنند، برای معاملات خود به راه‌حل مشابهی می‌‌رسند. درنتیجه، یک فرض درست یا نادرست می‌‌تواند به‌ خودی‌ خود به یک روند تبدیل شود و ارزش قیمت را به روشی نامتناسب تحت تأثیر قرار دهد.

عدم قطعیت خرید و فروش سیگنال‌ها

قیمت خرید و فروش بسیار نامشخص است! به دلیل فاصله زیاد بین قیمت‌های بالا و پایین و پوشش بین این دو قیمت، ممکن است به فاصله سیگنال‌های خرید و فروش نسبت داده شود. درنتیجه عدم اطمینان، معامله‌گران اغلب تصمیمات ضعیفی می‌‌گیرند؛ بنابراین، اکثر معامله‌گران در تصمیم‌گیری بر اساس تحلیل تکنیکال به دلیل عدم قطعیت آن مردد هستند.

عدم قطعیت قیمت

هیچ نقطه دقیقی وجود ندارد که قیمت در آینده بر اساس تحلیل تکنیکال فارکس تغییر کند. پیش‌بینی‌ها فقط می‌‌توانند روندها را پیش‌بینی کنند، اما نمی‌توانند دقیقاً زمان افزایش یا کاهش قیمت‌ها را مشخص کنند. علاوه بر این، نمودارها نمی‌توانند تخمین دقیقی از مدت‌زمان این روند ارائه دهند. همین امر معامله‌گران گاهی اوقات معامله‌گران را گیج می‌کند.

تأخیر زمانی

تجارت فارکس نیاز به واکنش‌های سریع دارد. پیش‌بینی‌های شما تنها در صورتی کاربردی خواهند داشت که آنها را سریع اجرا کنید. بااین‌حال، مواقعی وجود دارند که سیگنال‌ها ممکن است به تأخیر بیفتند و تصمیم‌گیری طول بکشد؛ بنابراین شاید تا زمانی که اقدامی انجام شود، پیش‌بینی زمان‌بر باشد؛ بنابراین، در صورت نیاز به تصمیم‌گیری سریع، باید مهارت و سرعت بالایی در تحلیل تکنیکال داشته باشید.

مراحل تحلیل تکنیکال در فارکس

تحلیل تکنیکال در بازار فارکس شامل چندین مرحله است که به شما کمک می‌کند تا روند قیمت‌ها را تحلیل کرده و تصمیمات معاملاتی بهتری بگیرید. مراحل اصلی تحلیل تکنیکال در فارکس عبارت‌اند از:

۱- مشاهده و بررسی نمودارها

تحلیل خود را با مشاهده نمودار قیمت‌ها  آغاز کنید. مهم‌ترین نمودارهای استفاده شده در تحلیل تکنیکال فارکس نمودارهای شمعی  و نمودارهای خطی  هستند.

۲- شناسایی الگوها

در این مرحله، به دنبال الگوهای قیمتی مشخص می‌گردید که می‌تواند نشان دهنده روند آینده قیمت‌ها باشد. به عنوان مثال، الگوهای معروفی مانند مثلث‌ها، سر و شانه‌ها، دوقلوها و پنجره‌ها را شناسایی کنید.

۳- استفاده از شاخص‌ها و نشانگرها

 شاخص‌ها و نشانگرها که به نمودارها افزوده می‌شوند، به شما اطلاعات بیشتری درباره روند قیمت‌ها و شرایط بازار ارائه می‌دهند. مثال‌هایی از این شاخص‌ها شامل میانگین‌های متحرک، شاخص قدرت نسبی و شاخص ماکدی  هستند.

۴- اعتبارسنجی و اندازه‌گیری ریسک

 قبل از ورود به معامله، تحلیل‌ها و نقاط ورود را اعتبارسنجی کنید و مطمئن شوید که معامله شما با تحلیل‌های انجام شده همخوانی دارد. همچنین، مدیریت ریسک صحیح و استفاده از حدسود و حد ضرر نیز برای محافظت از سرمایه شما حائز اهمیت است.

انواع تحلیل تکنیکال در فارکس

انواع تحلیل تکنیکال در فارکس

دو نوع عمده  درانواع تحلیل تکنیکال فارکس وجود دارند که معامله‌گران از آنها استفاده می‌کنند:

  • الگوهای کندل یا الگوهای نموداری (مفروضات و باورها)
  • اندیکاتورهای تکنیکال و اندیکاتورهای آماری (واقعیت‌ها و مشاهدات)

اندیکاتورهای تکنیکال و آماری سیگنال‌های ریاضی را از فرمول‌های خود تولید می‌کنند که برای قیمت‌های تاریخی و گاهی اوقات حجم معاملات اعمال می‌شود تا وضعیت بازار آن دارایی را نشان دهد. چنین اندیکاتورهایی می‌توانند شرایط خرید یا فروش بیش از حد، قدرت نسبی و پتانسیل ادامه قیمت در همان جهت یا معکوس را اندازه‌گیری کنند. به معنای واقعی کلمه صدها اندیکاتور قیمت در دسترس هستند که میانگین متحرک همگرایی و واگرایی، میانگین متحرک، قدرت نسبی و باندهای بولینگر از محبوب‌ترین آنها هستند.

بسیاری از معامله‌گران به‌خصوص مبتدیان، بیش از حد نگران این هستند که کدام اندیکاتورها را استفاده کنند، اما حقیقت این است که همه این اندیکاتور را می‌توان در چهار یا پنج نوع مجزا دسته‌بندی کرد و همه در یک نتایج بسیار مشابهی را به همراه خواهند داشت. منطقی است که از اندیکاتور‌های اصلی استفاده کنید. صرف‌ نظر از اینکه چه نوع تحلیل تکنیکی را برای استفاده انتخاب می‌کنید، به‌احتمال زیاد از ترکیبی از الگوهای کندل یا نمودار و اندیکاتورهای تکنیکال بهره خواهید برد.

انواع نمودار تحلیل تکنیکال

اندیکاتور‌های تحلیل تکنیکال ردر فارکس

در انواع تحلیل تکنیکال فارکس ، سرمایه‌گذاران می‌‌توانند به نمودارهای تحلیل تکنیکال فارکس تکیه کرده و بر اساس دانش خود سرمایه‌گذاری کنند. می‌‌توان از نمودارها برای به تصویر کشیدن و پیش‌بینی الگوهای قیمت هر دارایی، اعم از سهام، معاملات آتی، اوراق قرضه، اوراق بهادار با درآمد ثابت، کالاها یا جفت ارز استفاده کرد.

سرمایه‌گذاران حرکات قیمت را در نمودارها تجزیه‌ و تحلیل می‌‌کنند تا ایده‌ای از جهت قیمت بازار به دست آورند. سپس، تریدرها معاملات را بر اساس آنها بررسی می‌‌کنند و تصمیم می‌‌گیرند که آیا باید سرمایه‌گذاری کنند یا منتظر یک فرصت معاملاتی بهتر باشند. به‌عنوان یک سرمایه‌گذار، می‌‌توان تغییرات قیمت را به شکل‌های زیر نشان داد:

۱- کندل استیک (Candlestick)

کندل‌ها به سرمایه‌گذاران کمک می‌‌کنند تا الگوهای معاملاتی را شناسایی کرده و وارد یک تجارت سودآور شوند. الگوها با ترکیب دو یا چند کندل یا شمع در یک دنباله خاص نشان داده می‌‌شوند. این نمایش می‌تواند با یک کندل منفرد بهتر و مفیدتر از چند عدد برای نمای کلی بازار باشد. با کمک این الگوها، معامله‌گران می‌‌توانند موارد زیر را بررسی کنند:

  • پوزیشن‌های قوی‌تر را بخرند و پوزیشن‌های ضعیف‌تر را بفروشند. قدرت با یک کندل صعودی (معمولاً آبی) و ضعف از طریق یک شمعدان قرمز (معمولاً قرمز) نشان داده می‌‌شود.
  • گزارش‌های تحلیل تکنیکال به سرمایه‌گذاران می‌‌گویند که چگونه یک الگوی معاملاتی واقعی با الگوهای موردمطالعه در کتاب‌های درسی متفاوت است؛ بنابراین، به آنها می‌‌آموزد که با الگوهای معاملاتی که با استفاده از کندل به تصویر کشیده می‌‌شوند، انعطاف‌پذیری بیشتری داشته باشند.
  • وقتی روندهای فعلی صعودی هستند، این نشان‌دهنده روندهای قبلی نزولی است و بالعکس.

یک کندل روی نمودار ساعتی، اکشن قیمت را برای یک ساعت نشان می‌دهد، درحالی‌که یک کندل چهارساعته، اکشن قیمت را در چهار ساعت مشخص‌شده متوالی نشان می‌دهد. بالاترین نقطه کندل، بالاترین قیمت معاملات امنیتی را نشان می‌‌دهد، درحالی‌که پایین‌ترین نقطه، پایین‌ترین قیمت آن زمان را نشان می‌‌دهد. بدنه کندل (قسمت‌های ضخیم‌تر) نشان‌دهنده قیمت‌های باز و بسته شدن برای دوره موردنظر است. کندل آبی به این معناست که قیمت بسته شدن بالاتر از قیمت باز بوده است. به همین ترتیب، یک کندل قرمز نشان می‌‌دهد که قیمت باز بالاتر از قیمت بسته شدن بوده است.

الگوهای تک کندل

  • مارابوزو: مارابوزو در زبان ژاپنی به معنای سر طاس یا سر تراشیده است. این الگو در مورد روندهای گذشته شکل می‌‌گیرد. مارابوزو نشان‌دهنده شکل‌گیری کندل‌هایی بدون سایه یا فیتیله است که نشان می‌‌دهد قیمت اوراق بهادار از قیمت باز و بسته شدن فراتر نمی‌رود. همچنین، نقاط ورود و خروج یک معامله خاص را نشان می‌‌دهد.
  • فرفره: این کندل ممکن است جزئیات حرکتی قیمت را ارائه نکند، اما اطلاعات مفیدی را برای نشان دادن شرایط کلی بازار فعلی ارائه می‌‌دهد. کندل یک بدنه کوچک روی یک فرفره است که تفاوت جزئی بین قیمت باز و بسته را نشان می‌‌دهد. علاوه بر این، فیتیله‌های بالا و پایین تقریباً برابر هستند، زیرا بدنه کندل را به ترتیب به نقاط بالا و پایین روز متصل می‌‌کنند.
  • دوجی‌ها: این نوع کندل بر معکوس‌های مورد انتظار یا تغییرات قیمت در بازار فعلی تأکید دارد. این الگو نشان می‌‌دهد که قیمت اوراق باز و بسته برابر است. سرمایه‌گذاران با استفاده از این الگوهای کندل با احساسات بازار آشنا می‌‌شوند.
  • چتر کاغذی: این الگوی کندل نشان‌دهنده جهت معاملات در یک دوره خاص است. تفسیر چترهای کاغذی مختلف به‌جایی که در نمودار ظاهر می‌‌شود بستگی دارد. این نمودار به دو شکل در نمودار ظاهر می‌شود، نشان‌دهنده روندهای نزولی که به آن مرد به دارآویخته گفته می‌‌شود و روندهای صعودی که به‌عنوان چکش شناخته می‌‌شود.
  • ستاره دنباله‌دار: این الگوی کندل به‌صورت یک چتر کاغذی معکوس ظاهر می‌‌شود، اما دارای فیتیله بالایی بلند است که معمولاً دو برابر بدنه فیتیله واقعی است. هرچه فتیله بالایی بلندتر باشد، الگو نزولی‌تر خواهد بود.

الگوهای چند کندل

  • الگوی انگلفینگ: یک الگوی کندل برای کمک به سرمایه‌گذاران برای شناسایی فرصت معاملات است. در یک الگوی کندل‌های متعدد، حداقل دو تا سه کندل برای درک الگوی تصمیم‌گیری مؤثر در معاملات تشکیل می‌‌شوند. الگوی روز یک و روز دو برای ایجاد یک تحلیل دقیق الگوی قیمتی ترکیب شده‌اند. شمع روز یک کوچک‌تر از شمع روز دو است و به نظر می‌‌رسد دومی شمع اولی را در برمی‌گیرد. اگر الگوی انگلفینگ در پایین مشاهده شود، صعودی است. اما اگر الگوی انگلفینگ در بالا دیده شود، نشان‌دهنده یک بازار نزولی است. (برای فهم تخصصی این الگو میتوانید این مقاله را دنبال کنید)
  • الگوی نفوذگر: برخلاف الگوی انگلفینگ صعودی، در الگوی نفوذگر، شمع آبی روز دوم تا حدی شمع پایین روز اول را که قرمز است، می‌بلعد.
  • ابر سیاه پوشاننده: مانند الگوی انگلفینگ نزولی، ابر سیاه پوشاننده شمع قرمز روز دوم را مشاهده می‌‌کند که شمع آبی روز اول را می‌‌بلعد.
  • ستاره صبحگاهی: این یک الگوی کندل صعودی است که با شانه زدن سه کندل متوالی در طول سه روز شکل می‌‌گیرد و نشان‌دهنده الگوی معکوس روند نزولی است. این کندل در انتهای یک روند نزولی ظاهر می‌‌شود.
  • ستاره عصرگاهی: درحالی‌که ستاره صبحگاهی یک بازار صعودی را نشان می‌‌دهد، ستاره عصرگاهی برعکس آن است. مورد دوم نشان‌دهنده معکوس شدن روند صعودی است. این الگوی کندل نیز طی جلسات سه روزه تکامل‌یافته است.

۲- میله (Bar)

نمودارهای میله‌ای که با نام باز، بالا، پایین و بسته (OHLC) نیز شناخته می‌‌شود، شامل یک سری خطوط عمودی است که محدوده نوسان قیمت را در یک بازه زمانی خاص مشخص می‌‌کند. این یکی از ساده‌ترین نمودارها برای تفسیر بازار است. آنها می‌‌توانند قیمت‌های باز، بالا، پایین و بسته را به یک‌باره شناسایی کنند.

خط تیره افقی در سمت چپ خط افقی قیمت باز را نشان می‌‌دهد، درحالی‌که قیمت بسته شدن در سمت راست همان خط نشان داده‌شده است. هنگامی‌که قیمت بسته شدن کمتر از قیمت باز شدن باشد، خط به رنگ سیاه یا سبز ظاهر می‌‌شود تا دوره افزایش را نشان دهد. از سوی دیگر، اگر قیمت پایانی بیشتر از قیمت باز باشد، خط به رنگ قرمز نشان داده می‌‌شود.

۳- نمودارهای خطی (Line Charts)

نمودارهای خطی به‌عنوان پیوندی بین قیمت‌های بسته شدن مختلف شکل می‌‌گیرند. این خط از چپ به راست ترسیم می‌شود و فقط قیمت‌های پایانی روی نمودارها مشخص می‌شوند. این نمودارها شکل بنیادی تحلیل تکنیکال فارکس هستند که توسط کارشناسان انجام می‌‌شوند. بهترین چیز در مورد این نمودارها این است که به یک دید کلی از قیمت‌های بازار گذشته و حال در رابطه با دارایی‌هایی که سرمایه‌گذاران روی آن خرج می‌‌کنند کمک می‌‌کند.

اندیکاتور‌های تحلیل تکنیکال

6 اندیکاتور تحلیل تکنیکال

کارشناسان از اندیکاتور‌های مختلفی برای تجزیه‌ و تحلیل حرکت قیمت استفاده می‌‌کنند. علاوه بر این، آنها تحلیل تکنیکال بازارهای مالی را انجام می‌‌دهند و مطمئن می‌شوند که گزارش‌ها به‌اندازه کافی دقیق هستند تا سرمایه‌گذاران را راهنمایی کنند. در اینجا لیستی از اندیکاتور‌های تکنیکال وجود دارند که معامله‌گران برای ارزیابی نوسانات بازار برای تصمیم‌گیری بهتر سرمایه‌گذاری استفاده می‌‌کنند:

۱- میانگین‌های متحرک (Moving Averages)

میانگین‌های متحرک به معامله‌گران کمک می‌‌کند تا روندهای معاملاتی جاری را شناسایی کنند. میانگین متحرکی که معمولاً برای سطوح قیمتی در نظر گرفته می‌شود، ۱۰، ۲۰، ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ است، روند نزولی را نشان می‌‌دهد. میانگین متحرک به سه دسته زیر طبقه‌بندی می‌‌شود:

  • میانگین متحرک ساده (SMA)
  • میانگین متحرک نمایی (EMA)
  • میانگین متحرک وزنی (WMA)

۲- میانگین متحرک همگرایی و واگرایی (MACD)

میانگین متحرک همگرایی و واگرایی نشان می‌دهد که آیا انتظار می‌رود روند خاصی ادامه یابد یا این الگو به‌زودی معکوس شود. این اندیکاتور از خط میانگین متحرک همگرایی و واگرایی استفاده می‌‌کند، تفاوت بین ۲۶ دوره EMA و ۱۲ دوره EMA و خط سیگنال که ۹ دوره EMA است. هنگامی‌که خط میانگین متحرک همگرایی و واگرایی از پایین از خط دوم عبور می‌‌کند، سیگنال خرید را نشان می‌‌دهد. از طرف دیگر، اگر خط میانگین متحرک همگرایی و واگرایی از خط سیگنال از بالا عبور کند، سرمایه‌گذاران سیگنال فروش دریافت می‌‌کنند.

۳- اندیکاتور قدرت نسبی (RSI)

این یکی از انواع نوسانگیر مانند نوسانگیر نرخ تغییر (ROC)، نوسانگیر تصادفی و نوسانگیر میانگین متحرک همگرایی و واگرایی مومنتوم است. اندیکاتور قدرت نسبی بزرگی نوسان قیمت را اندازه‌گیری می‌‌کند. این نشان می‌‌دهد که قیمت دارایی در وضعیت اشباع خرید یا فروش بیش از حد است و قرائت بین صفر تا ۱۰۰ است. اگر بالای ۷۰ باشد، قیمت‌ها در منطقه اشباع خرید هستند، درحالی‌که زیر ۳۰ باشد، در منطقه اشباع فروش قرار دارند.

۴- باندهای بولینگر (Bollinger Bands)

این اندیکاتور نوسانات بازار را اندازه‌گیری می‌‌کند. سه باند در نظر گرفته‌شده است که در باند اول و سوم انحراف استاندارد مثبت ۲ و منفی ۲ است که باند دوم میانگین متحرک ۲۰ روزه است. اگر باندها گسترش پیدا کنند، نشان‌دهنده افزایش نوسانات سهام است. از سوی دیگر، اگر باند منقبض شود، معامله‌گران متوجه می‌‌شوند که نوسانات سهام در حال کاهش هستند.

۵- بازیابی فیبوناچی (Fibonacci Retracement)

بازیابی فیبوناچی سطوح حمایت و مقاومت را از طریق خطوط افقی نشان می‌‌دهد. اصلاح فیبوناچی یک الگوی تکنیکال است که برای پیش‌بینی سطوح از پیش تعیین‌شده‌ای استفاده می‌‌شود که انتظار می‌‌رود قیمت سهام یا دارایی در آن متوقف شود و دوباره به سمت خود حرکت کند. این بازگشت یا برگشت می‌‌تواند به سمت بالا یا پایین باشد.

الگوی اصلاح فیبوناچی با استفاده از اعداد فیبوناچی که توسط ریاضیدان ایتالیایی در قرن سیزدهم معرفی شد، شکل‌گرفته است. این سری از اعداد چیزی نیست جز اعداد طبیعی که با صفر و یک شروع می‌‌شوند. هر عدد بعدی در این سری با جمع دو عدد قبلی در ردیف به دست می‌‌آید؛ بنابراین، اعداد تشکیل‌شده شامل صفر، ۱، ۱، ۲، ۳، ۵، ۸، ۱۳، ۲۱، ۳۴، ۵۵، ۸۹، ۱۴۴، ۲۳۳، ۳۷۷ و غیر هستند.

۶- اندیکاتور جریان پول (MFI)

این یک اندیکاتور تکنیکال است که از قیمت و حجم دارایی‌ها برای شناسایی وضعیت خرید یا فروش بیش از حد استفاده می‌‌کند. مانند اندیکاتور قدرت نسبی، اندیکاتور جریان پول نیز بین صفر و ۱۰۰ در نوسان است. تنها تفاوت بین این دو در این است که اندیکاتورهای قبلی بر اساس دیدگاه قیمت هستند. درعین‌حال، اندیکاتور جریان پول سناریوی بازار را با توجه به قیمت و حجم نشان می‌‌دهد.

علاوه بر اندیکاتورهای ذکرشده در بالا، معامله‌گران گزینه‌های دیگری را نیز در نظر می‌گیرند تا مطمئن شوند که گزارش‌های تحلیل تکنیکال منعکس‌کننده حرکات دقیق قیمت هستند و الگوهای قیمت قابل‌ اعتماد را به تصویر می‌کشند. اندیکاتورهای دیگر شامل شاخص کالای کانال (CCI)، دانچین، ضریب همبستگی، روند حجم قیمت و اندیکاتور اسیلاتور هستند.

اصول تحلیل تکنیکال در فارکس

به گفته معامله‌گران تکنیکال، بازارها همیشه در الگوهای تکراری حرکت می‌کنند که در نمودارهای معاملاتی قابل‌مشاهده و شناسایی است. این الگوهای اغلب در سه اصیل زیر منعکس می‌شوند:

۱- بازار همه چیز را ارائه می‌دهند

تمام داده‌ها و اقدامات قیمت، ازجمله اخبار بازار، انتظارات قیمت، پیش‌بینی‌ها، داده‌ها و نرخ‌های بهره، به حجم و قیمت دارایی‌ها که در نمودارها نشان ‌داده‌شده‌اند، قیمت‌گذاری می‌شوند. تمام داده‌ها به‌سادگی در نمودارها قیمت‌گذاری خواهند شد و این امر تحلیل فاندامنتال را کمتر از تحلیل تکنیکال ضروری می‌‌کند.

۲- قیمت در روندها حرکت می‌‌کند

حرکت قیمت همیشه از روندها پیروی می‌‌کند. هنگامی‌که یک روند شروع شد، جهت قیمت بعدی به‌احتمال زیاد از همان جهت روند اولیه پیروی می‌‌کند تا خلاف آن حرکت کند. درنتیجه این اصل، قیمت‌ها به‌صورت تصادفی حرکت نمی‌کنند. این فرض در هسته اکثر استراتژی‌ها و اندیکاتور‌های معاملاتی تحلیل تکنیکال قرار دارد.

۳- تاریخ خود را تکرار می‌‌کند

معامله‌گران بازار امروز تمایل دارند مانند گذشته رفتار کنند. این همان ایده‌ای است که آنها بر اطلاعات مختلفی که بر بازار تأثیر می‌‌گذارند تکیه دارند، بنابراین نوسان قیمت در بازار دوباره تکرار می‌‌شود. معامله‌گران فارکس باید با مزایا و معایب تحلیل تکنیکال آشنا باشند تا بتوانند ابزارهای تحلیلی مناسب را عاقلانه انتخاب کرده تا به آنها در تصمیم‌گیری کمک کنند.

آموزش تحلیل تکنیکال در فارکس

شما باید انتظار داشته باشید که زمانی را صرف به دست آوردن درک اساسی از مفاهیم مهمی مانند هدف تحلیل تکنیکال، نحوه خواندن و تجزیه ‌و تحلیل نمودار سهام، نحوه استفاده از حمایت و مقاومت و نحوه خواندن و تفسیر الگوهای نمودار مختلف کنید. قدم بعدی استفاده از دانشی است که یاد می‌گیرید. در حین آموزش باید وارد عمل شوید و از حساب‌های آزمایشی برای آزمون‌ و خطا استفاده کنید. شما برای درک بهتر نمودارها و یادگیری تحلیل تکنیکال می‌توانید از منابع مطالعاتی زیر استفاده کنید:

  • کتاب‌ها
  • دوره‌های آنلاین یا حضوری
  • وب‌سایت‌های آموزشی
  • سمینارها

درحالی‌که بسیاری از این منابع ممکن است رایگان باشند، برخی شاید با هزینه همراه باشند. چندین کتاب توسط کارشناسان مالی در مورد تجزیه‌ و تحلیل تکنیکی نوشته‌شده است که اغلب برای مبتدیان یا کسانی که علاقه‌ای به این بازارهای فارکس دارند، نوشته‌شده است. قبل از جستجوی آموزش پیچیده‌تر یا پیشرفته‌تر، از این منابع به‌عنوان مقدمه‌ای برای تحلیل تکنیکال استفاده کنید.

درحالی‌که به توسعه یادگیری و آموزشی در تحلیل تکنیکال ادامه می‌دهید، مهارت‌های خود را در یک محیط کنترل‌شده تمرین کنید. یک محیط معاملاتی کنترل‌شده مانند یک شبیه‌ساز است، بنابراین هیچ ریسک مالی واقعی در هنگام تصمیم‌گیری در مورد معاملات و سرمایه‌گذاری وجود ندارد. محیط‌های کنترل‌شده‌ای که می‌توانید به آنها دسترسی داشته باشید عبارت‌اند از:

  • بک‌تست: بک‌تست شامل استفاده از داده‌های تاریخی برای پیش‌بینی این است که چگونه تصمیمات معاملاتی در شرایط واقعی بازارهای فارکس منعکس می‌شود. بک‌تست یک نسخه آزمایشی محسوب می‌شود. چند سیستم بک‌تست آنلاین برای معامله‌گران جدید و کسانی که در حال مطالعه تحلیل تکنیکال هستند وجود دارد.
  • معاملات کاغذی: معاملات کاغذی به‌جای داده‌های تاریخی از داده‌های زمان واقعی استفاده می‌کند. این ابزار مفید برای معامله‌گرانی است که تازه آموزش تحلیل تکنیکال در فارکس را شروع کرده‌اند تا سرمایه‌گذاری خود را در برابر شرایط واقعی بازار جفت ارزها تست کنند.

هنگامی‌که احساس آمادگی کردید، می‌توانید دانش خود را درزمینهٔ تحلیل تکنیکال برای سرمایه‌گذاری و معامله‌گران واقعی به کار ببرید. کار را با تصمیمات کوچک‌تر یا کم‌خطرتر شروع کنید تا زمانی مهارت بیشتری به دست آورید. انجام منظم تحلیل تکنیکال می‌تواند به شما کمک کند تا مهارت‌ها و دانش خود را تقویت کنید. شرکت در سمینارها و دوره‌های آموزشی یا مطالعه کتاب‌هایی در این زمینه را تا حد امکان در نظر بگیرید.

اساسی‌ترین موضوع آموزش تحلیل تکنیکال در فارکس شامل بررسی نمودارها است. بیایید در مورد ادامه به دو نمودار مهم اشاره کنیم:

آموزش خطوط روند (Trend Lines)

آموزش خطوط روند تحلیل تکنیکال در فارکس

ساده‌ترین راه برای شروع تحلیل، یادگیری و اعمال خطوط روند است. اولین کاری که باید انجام دهید این است که یک خط مستقیم بکشید که دو نقطه در نمودار شما را به هم وصل کند. برای نشان دادن یک خط روند که در حال افزایش است، دو نقطه پایین را پشت سر هم و برای خط روندی که در حال کاهش است، دو قله مستقیم را به هم وصل کنید. توجه داشته باشید که معمولاً بازار قبل ازسرگیری روند به سمت یک خط روند عقب می‌نشیند. وقتی قیمت یک خط روند را می‌شکند، این به معنای پایان یک روند است. هر چه یک خط روند طولانی‌تر باشد، اهمیت آن بیشتر است. توجه داشته باشید که یک خط روند زمانی معتبر می‌شود که بازار آن را سه بار لمس کند.

میانگین‌های متحرک (Moving Averages)

نمودار میانگین متحرک تحلیل تکنیکال در فارکس

این میانگین‌ها به شما می‌گویند که آیا روند موجود هنوز در جریان است یا خیر. این‌ها تغییرات روند را که به‌عنوان معکوس شناخته می‌شوند، پیش‌بینی نمی‌کنند. معامله‌گران معمولاً از دو میانگین متحرک بهره می‌برند. حرکات بالاتر و پایین‌تر از میانگین‌های ۲۰ و ۴۰ روزه بسیار محبوب هستند. میانگین‌های ۵ و ۲۰ روزه برای کسانی که به‌سرعت معامله می‌کنند از محبوبیت بالایی برخوردار خواهند بود.

تفاوت استراتژی معاملاتی با تحلیل تکنیکال در فارکس

تفاوت استراتژی معاملاتی با تحلیل تکنیکال در فارکس به دلیل اهداف و رویکردهای مختلفی استفاده می‌شود. در حقیقت تحلیل تکنیکال یکی از ابزارهای استفاده شده در ساخت استراتژی‌های معاملاتی در بازار فارکس است. استفاده از تحلیل تکنیکال به معنای تحلیل نمودارها و الگوهای قیمتی است، در حالی که استراتژی معاملاتی شامل تصمیمات و برنامه‌ریزی کامل‌تری برای ورود و خروج از معاملات است.

بهترین استفاده از تحلیل تکنیکال

بزرگ‌ترین دستاوردی که می‌توانید از تحلیل تکنیکال به دست آورید این است که بفهمید بازار در بلندمدت به کدام سمت حرکت می‌کند. در هر معامله‌ای ممکن است هر اتفاقی بیفتد، اما اگر از روندهایی پیروی کنید که توسط پول کلان در بازارها هدایت می‌شود، شانس موفقیت بسیار بیشتری خواهید داشت. به‌عنوان‌مثال، ممکن است در اخبار بخوانید که محصول بعدی قهوه به دلیل آب‌وهوای سخت که بر برداشت این محصول تأثیر می‌گذارد شکست بزرگی می‌خورد، بنابراین انتظار دارید قیمت قهوه به دلیل محدودیت عرضه افزایش یابد. بااین‌حال، اگر قاعده‌ای دارید که از تحلیل تکنیکال گرفته‌شده است، مانند اینکه تا زمانی که قیمت به بالاترین حد خود در ۵۰ روز برسد، این امر می‌تواند مانع از ورود شما به چنین معامله‌ای شود.

ممکن است چندین دلیل خوب وجود داشته باشد که چرا قیمت قهوه احتمالاً بالا می‌رود. به‌این‌ترتیب، تحلیل تکنیکال می‌تواند شما را از معامله دور نگه دارد تا زمانی که قیمت به انتظارات شما نزدیک شود. تجزیه‌ و تحلیل تکنیکال می‌تواند به شما کمک کند که تمرکز بیشتری روی سمتی داشته باشید که بازار در حال حرکت است، نه اینکه فکر کنید بازار به کدام سو حرکت می‌کند! تحلیل تکنیکال به‌عنوان ارزیابی قیمت آخر هفته می‌تواند بسیار مفید باشد، زیرا به شما امکان می‌دهد در زمانی که اکثر بازارها بسته هستند، بر حرکت‌های قیمتی بزرگ و خاص کار کنید. با این کار می‌توانید قبل از باز شدن بازارها برای هفته پیشرو، تصمیم‌گیری‌های بسیار بهتر در زمان رسیدن به لحظات حساس بگیرید.

مزایای فانددمکس برای تریدرها

شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که چه ویژگی باعث جذب تریدرهای زیادی به سمت فانددمکس شده و او را نسبت به رقبای خود برتری داده است در ویدیو زیر به معرفی ویژگی و مزایای پراپ فرم فانددمکس پرداخته ایم.

اگر تصمیم دارید از این مزایا استفاده کنید ابتدا حتما آموزش ثبت نام در فانددمکس رو ببیند.

کلام آخر

اهمیت تحلیل تکنیکال برای معامله‌گران فارکس را نمی‌توان نادیده گرفت. اگر در مورد تغییرات قیمت در آینده نامطمئن هستید و می‌‌خواهید روندهای آینده را شناسایی کنید، می‌‌توانید از تحلیل تکنیکال استفاده کنید تا بتوانید در زمان مناسب خرید و فروش کنید. اگر به طور مداوم این روش تحلیلی را تمرین کنید و از آن درس بگیرید، می‌‌توانید از تحلیل تکنیکال سود کسب کنید. ریسک‌پذیری، دانش و درک مفاهیم تحلیل تکنیکال همگی عواملی هستند که باید در نظر گرفته شوند. در نهایت سعی کردیم در این مقاله شما را با انواع تحلیل تکنیکال فارکس آشنا کنیم.

سؤالات متداول

آیا می‌توانم از تحلیل تکنیکال در فارکس استفاده کنم؟

تحلیل تکنیکال را می ‌وان در هر بازاری ازجمله فارکس اعمال کرد. بازارهای فارکس معمولاً ازنظر فنی هدایت می‌شوند، بنابراین استفاده از تحلیل تکنیکال در فارکس هنگام معامله جفت ارز منطقی است.

سه نوع تحلیل در فارکس چیست؟

سه نوع تحلیل مورداستفاده در فارکس شامل تحلیل تکنیکال، تحلیل فاندامنتال و تحلیل احساسات هستند. تحلیل تکنیکال اندازه‌گیری عملکرد قیمت است، تحلیل فاندامنتال اندازه‌گیری عوامل اقتصادی است و تحلیل احساسات تلاشی برای سنجش احساس معامله‌گران در مورد جفت ارزهای خاص است.

کدام تحلیل تکنیکال برای معاملات فارکس بهتر است؟

انواع مختلفی از تحلیل تکنیکال وجود دارد که می‌توانید در بازارهای فارکس اعمال کنید که همگی دارای نقاط قوت و ضعف خاصی هستند. بااین‌حال، بهترین نوع تحلیل تکنیکال برای یک معامله‌گر، روانشناسی، تحمل ریسک و توانایی تشخیص نگرش بازار را در نظر می‌گیرد.

تحلیل تکنیکال در فارکس چیست؟

تحلیل تکنیکال در بازار فارکس مطالعه حرکت جفت ارزها بر اساس حرکات و الگوهای قیمت و حجم تاریخی است. حوزه تحلیل تکنیکال نیز شامل تحلیل روند، بازگشت میانگین و اندیکاتورهای مختلف است. ایده اصلی پشت تحلیل تکنیکال این است که به شما امکان می‌دهد حرکت بعدی قیمت را فقط بر اساس قیمت‌های تاریخی پیش‌بینی کنید.

One thought on “تحلیل تکنیکال در فارکس چیست؟ | آموزش جامع (ویدیو+ صوت)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *