انواع کیف پول ارز دیجیتال؛ آشنایی با بهترین ولت‌های کریپتو

انواع کیف پول ارز دیجیتال
زمان مطالعه: 4 دقیقه

کیف پول ارز دیجیتال برای تعامل با شبکه‌های بلاکچین طراحی شده است و کلید خصوصی شما را ذخیره می‌کند تا بتوانید همیشه به رمزارزهای خود دسترسی داشته باشید. کیف پول‌ ارز دیجیتال همچنین به شما امکان ارسال، دریافت و خرج کردن رمزارزهای مختلف مانند بیت کوین و اتریوم را می‌دهد. انواع کیف پول ارز دیجیتال به سه دسته اصلی کیف پول سخت‌افزاری، کیف پول نرم‌افزاری و کیف پول کاغذی طبقه‌بندی می‌شود. بر اساس نحوه کارکرد آن‌ها، کیف پول کریپتو را می‌توان به کیف پول سرد و کیف پول گرم نیز طبقه‌بندی کرد. در ادامه، با مجله پراپ فرم فانددمکس همراه باشید تا بیشتر با انواع کیف پول ارز دیجیتال آشنا شویم.

کیف پول ارز دیجیتال چیست؟

پیش از آنکه وارد بحث انواع کیف پول ارز دیجیتال شویم، بهتر است اول تعریف کنیم که کیف پول ارز دیجیتال چیست.

کیف پول ارز دیجیتال یک وسیله، دستگاه فیزیکی، برنامه یا یک سرویس آنلاین است که کلیدهای عمومی و خصوصی را برای انجام تراکنش‌های کریپتو ذخیره می‌کند. علاوه بر این، کیف پول ارز دیجیتال اغلب قابلیت رمزگذاری و یا امضای اطلاعات را ارائه می‌دهد. به عنوان مثال، تعریف یک امضا می‌تواند منجر به اجرای قراردادهای هوشمند، تراکنش‌های ارز دیجیتال، احراز هویت یا امضای قانونی یک سند شود.

کیف پول ارز دیجیتال

کیف پول‌های مبتنی بر نرم‌افزار دسترس‌پذیری بالاتری دارند و استفاده از آن‌ها راحت‌تر است، در حالی که کیف پول‌های سخت‌افزاری امنیت بالاتری دارند. کیف پول‌های کاغذی که روی کاغذ چاپ می‌شوند، سال‌هاست که منسوخ شده‌اند. در واقعیت، کیف پول‌ها ارزهای دیجیتال را ذخیره نمی‌کنند، بلکه به عنوان ابزاری برای تعامل با بلاکچین عمل می‌کنند، یعنی اطلاعات لازم را برای دریافت و ارسال ارزها از طریق تراکنش‌های بلاکچین تولید می‌کنند.

این اطلاعات شامل جفت کلیدهای خصوصی و عمومی است. به واسطه این کلیدها، یک شناسه الفبایی به نام آدرس کیف پول تولید می‌شود. در اصل، این آدرس مشخص می‌کند که ارزها می‌توانند به آن مقصد در بلاکچین ارسال شوند. آدرس‌ها را می‌توان برای دریافت وجوه به اشتراک گذاشت، اما کلیدهای خصوصی هرگز فاش نمی‌شوند. تا زمانی که کلید خصوصی را در اختیار داشته باشید، از هر دستگاه دیگری می‌توانید به سکه‌ها یا توکن‌های خودتان دسترسی داشته باشید. همچنین، ارزها فقط از یک آدرس به آدرس دیگر منتقل می‌شوند و هرگز از بلاکچین خارج نمی‌شوند.

بیشتر بخوانید: شاخص ترس و طمع چیست؟

انواع کیف پول ارز دیجیتال

کیف پول‌های ارز دیجیتال را می‌توان بر اساس روش و محل ذخیره‌سازی، به دسته‌های زیر طبقه‌بندی کرد:

  1. کیف پول سرد (کیف پول سخت‌افزاری، کیف پول کاغذی)
  2. کیف پول گرم (کیف پول دسکتاپ، کیف پول موبایل و کیف پول وب)

کیف پول سرد و گرم

اتصال به اینترنت، گرم یا سرد بودن کیف پول را تعریف می‌کند. کیف پول‌های گرم (Hot Wallet) به اینترنت متصل هستند و بنابراین، امنیت کمتری دارند، اما کاربرپسندتر هستند. از سوی دیگر، کیف پول‌های سرد (Cold Wallet) به صورت آفلاین رمزارزها را ذخیره می‌کنند و نیازی به اتصال به اینترنت نیست، بنابراین امنیت بالاتر و ریسک کمتری دارند. در مقایسه با روش سنتی مثلاً گاوصندوق یا صندوق امانات، مبالغ قابل توجهی پول را می‌توان در یک کیف پول کریپتو چه سرد و چه گرم ذخیره کرد.

کیف پول‌های گرم بیشتر برای تراکنش‌های روزانه کاربرد دارند و کیف پول‌های سرد برای نگهداری طولانی مدت ارزها. راه‌اندازی کیف پول گرم آسان است، وجوه به سرعت در دسترس قرار می‌گیرند و کاربران به راحتی می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. کیف پول های سرد در برابر هک مقاوم هستند و بنابراین، برای هولد کردن ارزهای دیجیتال، به خصوص با مبالغ بالا، گزینه بسیار مناسب‌تری به حساب می‌آیند.

کیف پول سخت‌افزاری

همانطور که از نام آن برمی‌آید، کیف پول سخت‌افزاری (Hardware Wallet) یک دستگاه سخت‌افزاری است که به صورت جداگانه آدرس‌های عمومی و کلیدهای خصوصی را مدیریت می‌کند. کیف پول‌های سخت‌افزاری معمولاً شبیه به یک فلش درایو USB با صفحه نمایش OLED و چند دکمه سخت‌افزاری هستند. این دستگاه‌ها بدون باتری کار می‌کنند، به رایانه‌های شخصی متصل می‌شوند و با برنامه‌های دسکتاپ بومی قابل دسترسی هستند.

کیف پول‌های سخت‌افزاری به طور کلی با توجه به هزینه، جزو گزینه‌های کاربرانی که تراکنش‌های روزانه با ارز دیجیتال انجام می‌دهند یا قصد نگهداری سرمایه چندانی را ندارند، به حساب نمی‌آیند. کیف پول‌های سخت‌افزاری قیمتی حدود 70-150 دلار دارند و از محبوب‌ترین کیف پول‌های ارز دیجیتال سخت‌افزاری، می‌توانیم به Trezor و Ledger Nano S اشاره کنیم.

کیف پول کاغذی

کیف پول کاغذی (Paper Wallet) یک کیف پول با فرم کد QR است که به صورت فیزیکی چاپ می‌شود. برخی از کیف پول‌ها امکان دانلود کد را برای تولید آدرس‌های جدید به صورت آفلاین فراهم می‌کنند. کیف پول‌های کاغذی مستعد حملات هک نیستند، اما معایب دیگری دارند. یک عیب بزرگ این نوع کیف پول‌های ارز دیجیتال، عدم امکان ارسال وجوه در چند بخش است و نمی‌توان مجدد از آن‌ها استفاده کرد. آن‌ها قبل از اینکه کیف پول‌های سخت‌افزاری وارد صحنه شوند، برای ذخیره‌سازی سرد بسیار محبوب بودند. در حال حاضر، کیف پول‌های کاغذی منسوخ شده‌اند.

کیف پول دسکتاپ

کیف پول‌های دسکتاپ (Desktop Wallet)، بسته‌های نرم‌افزاری قابل نصب روی رایانه‌های رومیزی و قابل حمل هستند. توصیه می‌شود چنانچه قصد دارید از کیف پول دسکتاپ استفاده کنید، روی سیستم عامل خودتان آنتی ویروس نصب کنید تا از مشکلات امنیتی احتمالی هنگام اتصال به اینترنت جلوگیری کنید. آن‌ها سومین راه امن برای نگهداری ارزهای دیجیتال هستند. استفاده از کیف پول‌های دسکتاپ آسان است و به حفظ حریم خصوصی کمک می‌کند، زیرا شخص ثالثی (مثل صرافی) وجود ندارد. از محبوب‌ترین کیف پول‌های دسکتاپ، می‌توانیم Bitcoin Core، Exodus و Electrum را نام ببریم.

انواع کیف پول ارز دیجیتال

کیف پول موبایل

کیف پول‌های موبایل (Mobile Wallet) درست مانند کیف پول‌های دسکتاپ هستند، اما برای گوشی‌های هوشمند طراحی شده‌اند. استفاده از آن‌ها بسیار راحت است، زیرا می‌توانید از کدهای QR برای انجام تراکنش استفاده کنید. کیف پول‌های موبایل برای عملیات انتقال روزانه مناسب به شمار می‌روند، اما در برابر حملات بدافزاری آسیب‌پذیر هستند. رمزگذاری کیف پول‌های موبایل ضروری است. برخی از کیف پول‌های موبایل محبوب عبارتند از تراست ولت، متامسک و کوینومی.

کیف پول وب

یکی دیگر از انواع کیف پول ارز دیجیتال، کیف پول‌های مبتنی بر وب (Web Wallet) هستند. همانطور که از نام آن پیداست، این کیف پول‌ها توسط مرورگرهای اینترنتی قابل دسترسی هستند. ذخیره کلید خصوصی در برخی ولت‌های تحت وب، آن‌ها را مستعد حملات DDOS می‌کند. کیف پول‌های وب به دو دسته میزبانی‌شده (Hosted) و غیرمیزبانی‌شده (Non-Hosted) طبقه‌بندی می‌شوند. کیف پول‌های غیرمیزبانی‌شده ارجحیت دارند، زیرا وجوه همیشه تحت کنترل هستند. کیف پول‌های وب کمترین امنیت را دارند. آن‌ها برای نگهداری وجوه با مبالغ پایین ایده‌آل هستند و امکان تراکنش‌های سریع را فراهم می‌کنند.

کیف پول حضانتی و غیرحضانتی

علاوه بر کیف پول‌های سرد و گرم، درک تفاوت بین کیف پول‌های حضانتی و غیرحضانتی نیز مهم است.

کیف پول حضانتی

  • کنترل شخص ثالث: کیف پول‌های حضانتی توسط ارائه‌دهندگان خدمات شخص ثالث، مانند صرافی‌های ارز دیجیتال، ارائه می‌شوند. این ارائه‌دهندگان از طرف شما مدیریت کلیدهای خصوصی و امنیت ارزهای دیجیتال شما را به عهده می‌گیرند.
  • کاربرپسند: کیف پول‌های حضانتی به گونه‌ای طراحی می‌شوند که کاربرپسند باشند و آن‌ها را به انتخابی مناسب برای مبتدیان یا کسانی که رویکرد ساده‌تری را برای مدیریت دارایی‌های دیجیتال خود ترجیح می‌دهند، تبدیل می‌کند. به طور کلی، تنظیم و استفاده از آن‌ها آسان‌تر است.
  • بازیابی: ارائه‌دهندگان خدمات کیف پول حضانتی، گزینه‌های مختلفی را برای بازیابی حساب در صورت فراموشی رمز عبور یا از دست دادن دسترسی به حساب ارائه می‌دهند.
  • ریسک فاکتورها: خطر اصلی کیف پول‌های حضانتی آن است که ارائه‌دهنده خدمات می‌تواند هدف هکرها باشد. علاوه بر این، ارانه‌دهندگان کیف پول‌های حضانتی ممکن است شرایط و ضوابطی داشته باشند که بر دسترسی شما به وجوه خودتان تأثیرگذار باشند.

کیف پول غیرحضانتی

  • کنترل کامل: در کیف پول‌های غیرحضانتی، شما کنترل کاملی روی کلیدهای خصوصی و در نتیجه، دارایی‌های دیجیتالی‌ خود خواهید داشت. شما مسئول امنیت و مدیریت دارایی‌های خود هستید.
  • امنیت پیشرفته: کیف پول‌های غیرحضانتی امنیت و حفظ حریم خصوصی را در اولویت قرار می‌دهند. از آنجایی که شما کلیدهای خصوصی را در اختیار دارید، احتمال از دست رفتن دارایی‌ها با حملات هک به شدت کاهش پیدا می‌کند.
  • حفظ حریم خصوصی و ناشناس بودن: کیف پول‌های غیرحضانتی سطح بالاتری از حفظ حریم خصوصی و ناشناس بودن را ارائه می‌دهند. تراکنش‌های مالی و دارایی‌های شما مشمول شیوه‌های جمع‌آوری داده‌های ارائه‌دهندگان خدمات شخص ثالث نمی‌شوند.
  • مسئولیت‌پذیری شخصی: اگرچه با کیف پول‌های غیرحضانتی کنترل بیشتری روی دارایی‌های خودتان دارید، اما باید مسئولیت حفظ و نگهداری کلیدهای خصوصی خود را به عهده بگیرید. از دست دادن دسترسی به کلیدهای خصوصی، می‌تواند منجر به از دست رفتن دارایی‌هایتان شود.

بیشتر بخوانید: وین ریت در فارکس چیست؟

بهترین کیف پول ارز دیجیتال

بهترین کیف پول ارز دیجیتال کیف پولی است که نیازهایتان را برآورده کند و سطح بالایی از امنیت را ارائه دهد. با این حال، برخی از پرکاربردترین کیف پول‌های ارز دیجیتال عبارتند از:

بهترین کیف پول ارز دیجیتال
  1. Coinbase Wallet (بهترین برای مبتدیان)
  2. MetaMask (بهترین برای اتریوم)
  3. TrustWallet (بهترین برای موبایل)
  4. Electrum (بهترین ولت دسکتاپ برای بیت کوین)
  5. BlueWallet (بهترین ولت موبایل برای بیت کوین)
  6. Exodus (بهترین برای دسکتاپ)
  7. Crypto.com (بهترین ولت دیفای)
  8. Zengo (بهترین ولت MPC)
  9. KeepKey (بهترین ولت سرد برای مبتدیان)
  10. Ledger Nano S (بهترین ولت سخت‌افزاری)

کلام پایانی

کیف پول‌ از نخستین الزامات ورود به عرصه ارزهای دیجیتال است. با انتخاب یک کیف پول مناسب، می‌توانید به راحتی تراکنش انجام دهید و با خیال راحت دارایی‌های دیجیتال خود را ذخیره و مدیریت کنید. انواع مختلفی از کیف پول ارز دیجیتال در دسترس است که هر یک مزایا و معایب خاص خود را دارند. ما در این مطلب سعی کردیم انواع کیف پول ارز دیجیتال را معرفی و نقاط قوت و ضعف آن‌ها را بیان کنیم. بهتر است قبل از انتخاب یک کیف پول برای نگهداری و مدیریت ارزهای دیجیتال خود، تحقیقات کاملی انجام دهید و موردی را انتخاب کنید که نیازهایتان را برآورده کند و در عین حال، سطح بالایی از امنیت را برای محافظت از دارایی‌های دیجیتال شما فراهم نماید.

سؤالات متداول

کیف پول ارز دیجیتال چیست؟

کیف پول ارز دیجیتال، دستگاه، برنامه یا بستری است که به کاربران اجازه می‌دهد تا دارایی‌های دیجیتال خود را در یک محیط امن ذخیره، مدیریت و تبادل کنند.

کیف پول گرم چیست؟

کیف پول گرم نوعی ابزار است که برای دسترسی به دارایی‌های دیجیتال باید به اینترنت متصل شود، دسترس‌پذیری بالاتری نسبت به ولت‌های سرد دارد و کاربرپسندتر است.

کیف پول سرد چیست؟

کیف پول سرد به اتصال اینترنتی نیاز ندارد و آفلاین است. ولت‌های سرد امنیت بسیار بالایی دارند و معمولاً برای نگهداری بلند مدت ارزهای دیجیتال با مبالغ بالا کاربرد دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *