هج فاند (Hedge fund) چیست؟| 7 استراتژی برتر صندوق پوشش ریسک

هج فاند
زمان مطالعه: 8 دقیقه

هج فاند یا صندوق پوشش ریسک صندوق یک ابزار مالی است که به سرمایه‌گذاران پیچیده اجازه می‌دهد تا ‌سرمایه‌گذاری‌هایی با ریسک بالا انجام دهند. صندوق‌های پوشش ریسک از برخی جهات مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک عمل می‌کنند، اما حدی پیچیده‌تر و بزرگ‌تر هستند.

صندوق‌های پوشش ریسک می‌توانند پول زیادی را مدیریت کنند، زیرا به دنبال بازدهی بیشتر برای سرمایه‌گذاران خود هستند. از معاملات املاک و مستغلات گرفته تا استراتژی‌های پیچیده معاملاتی سهام، صندوق پوشش ریسک به طور خاص برای افراد ثروتمند مناسب است. در این مطلب از وبسایت پراپ فانددمکس به طور کامل در مورد صندوق هج فاند و انتخاب بهترین استراتژی صندوق پوشش ریسک صحبت می‌کنیم.

هج فاند چیست؟

هج فاند (Hedge fund) پول مشتریان خود، عمدتاً سرمایه‌گذاران نهادی و معتبر را جمع‌آوری کرده و سپس آن را در انواع اوراق بهادار سرمایه‌گذاری می‌کنند. بااین‌حال، برخلاف اکثر صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک، هج فاندها از استراتژی‌های معاملاتی پیشرفته مانند پوشش ریسک، شورت کردن (Shorting) و استفاده از اهرم باهدف ایجاد بازده بسیار بالا برای مشتریان ثروتمند خود و به حداقل رساندن ریسک استفاده می‌کنند.

از آنجایی که صندوق‌های پوشش ریسک با استفاده از استراتژی‌های معاملاتی پیچیده به دنبال تولید بازدهی بالاتر از حد متوسط هستند، این صندوق‌ها کارمزدهای بسیار بالاتری نسبت به صندوق‌های ‌سرمایه‌گذاری مشترک و صندوق‌های قابل معامله (ETF) دریافت می‌کنند. علاوه بر این، اکثر هج فاندها دارای حداقل سرمایه بسیار بالایی هستند که باعث می‌شود تا از دسترس سرمایه‌گذاران معمولی و خرد دور بمانند.

صندوق‌های پوشش ریسک به‌عنوان ‌سرمایه‌گذاری‌های جایگزین در نظر گرفته می‌شوند، به این معنی که به ‌طور منظم در دسته‌های اوراق بهادار، درآمد ثابت یا اوراق مشتقه قرار نمی‌گیرند. هر صندوق متفاوت است و ازآنجایی‌که صندوق‌ها نسبت به ابزارهای ‌سرمایه‌گذاری سنتی مانند صندوق‌های ‌سرمایه‌گذاری مشترک مشمول مقررات کمتری هستند، ازنظر خرید دارایی‌ها و به کار بردن استراتژی‌ها بسیار متفاوت خواهند بود.

نحوه عملکرد هج فاند

نحوه عملکرد صندوق پوشش ریسک

هدف یک صندوق پوشش ریسک استفاده از استراتژی های معاملاتی است که به آن اجازه می‌دهد بدون توجه به شرایط بازار، بازدهی مثبت ایجاد کند. به‌عبارت‌دیگر، هدف صندوق‌های پوشش ریسک سودآوری است، به این صورت که ارزش سهام و سایر دارایی‌ها افزایش یا کاهش پیدا کنند تا مشتریان ثروتمند این صندوق‌ها بتوانند در بازارهای صعودی و نزولی به طور یکسان سود ببرند.

بیشتر صندوق‌های پوشش ریسک سهام‌های عمومی یا کوتاه‌مدت را خریداری می‌کنند، اما می‌توانند از دارایی‌های جایگزین مانند آثاری هنری، املاک و مستغلات، ارزها، رمزارزها و حتی پتنت‌ها در استراتژی‌های پول‌سازی خود استفاده کنند. صندوق‌های مختلف اهداف متفاوتی دارند و تکنیک‌های خاصی را به کار می‌گیرند، اما هدف همه آنها ایجاد بازدهی برای مشتریان خود و به حداقل رساندن ریسک است.

صندوق‌های پوشش ریسک بدین دلیل هج فاند نامیده می‌شوند که ریسک را به حداقل ارزش دارایی‌هایی که مدت‌هاست به دنبال آن هستند، کاهش یابد، این صندوق‌ها می‌توانند زیان را تا حدودی به حداقل برسانند. به همین دلیل است که این صندوق‌ها برای افراد سرمایه‌گذاران خرد در دسترس نیستند. تنها سرمایه‌گذاران نهادی، سرمایه‌گذاران معتبر و افراد باارزش خالص بالا می‌توانند از هج فاندها استفاده کنند. یک فرد با داشتن شرایط زیر می‌تواند از خدمات صندوق‌های پوشش ریسک استفاده کند:

  • دارایی خالص بیش از یک میلیون دلار باشد.
  • درآمد بیش از 200 هزار دلار در سال داشته باشد.
  • در ‌سرمایه‌گذاری به‌عنوان یک متخصص مجاز شناخته شود.

ویژگی‌های هج فاند

یک صندوق پوشش ریسک بازده رقابتی با ریسک محدود ارائه می‌دهد، اگرچه هیچ تضمینی وجود ندارد که پول خود را از دست ندهید؛ بنابراین با شناخت ویژگی‌های هج فاند می‌توانید بادانش بیشتر و تحقیقات گسترده وارد این نوع ‌سرمایه‌گذاری شوید:

نقدینگی کم

اکثر صندوق‌های پوشش ریسک در بورس اوراق بهادار معامله نمی‌شوند و باید در معاملات خصوصی خریداری شوند. کمبود نقدینگی می‌تواند این وجوه را برای یک سرمایه‌گذار بسیار خطرناک نشان دهد، اما می‌تواند پاداش‌های بزرگی نیز به دست آورد.

صندوق‌های پوشش ریسک تلاش می‌کنند تا در یک بازه زمانی مشخص به نام دوره قفل که حداقل یک سال است، بازده ایجاد کنند. در این مدت سرمایه‌گذاران نمی‌توانند سهام خود را بفروشند. علاوه بر این، سرمایه‌گذاران فقط در فواصل زمانی معینی می‌توانند برداشت انجام دهند. این فواصل ممکن است سه‌ماهه یا سالانه باشد.

شفافیت کم

ازآنجایی‌که اکثر صندوق‌های پوشش ریسک به‌صورت عمومی معامله نمی‌شوند، دشوار است که بدانیم در چه نوع فعالیت‌های شرکت می‌کنند. هیچ تضمینی برای دقیق بودن داده‌های عملکرد این صندوق‌ها نیز وجود ندارد.

بسیاری از مدیران صندوق‌های پوشش ریسک عمداً باعث می‌شوند که سرمایه‌گذاران فکر کنند که صندوق آنها عملکرد ضعیفی داشته یا پول خود را ازدست‌داده است؛ اما بااین‌وجود، کارمزدهای قابل‌توجهی از سرمایه‌گذاران دریافت می‌کنند که باعث می‌شود بازده بدتر از واقعیت به نظر برسد.

هزینه‌های بالا

هزینه‌های بالا یک انتقاد بزرگ علیه صندوق‌های پوشش ریسک از سوی منتقدان و مدافعان یکسان است. اکثر سرمایه‌گذاران هزینه‌ها را به‌صورت درصدی از دارایی‌های تحت مدیریت (AUM) یا میزان ‌سرمایه‌گذاری شما در صندوق خود مدیریت می‌کنند.

درحالی‌که به نظر مقدار زیادی پول وجود داشته باشد، اما توجه کنید که اگر ارزش ‌سرمایه‌گذاری شما افزایش یابد، موفقیت ‌سرمایه‌گذاری شما باید این هزینه‌ها را پوشش دهد. البته، صندوق‌های پوشش ریسک وجود دارند که بیش از 2 درصد، برخی حتی بیش از 30 درصد را شارژ می‌کنند.

اهرم شدید

ازآنجایی‌که صندوق‌های پوشش ریسک با دارایی‌های نقدشونده کمتری کار می‌کنند، اغلب از ابزارهای مالی به نام مشتقات برای ایجاد موقعیت‌هایی با اهرم بالا بهره ببرند. اهرم به آنها اجازه می‌دهد تا با مقادیر نسبتاً کمی از سرمایه سودهای زیادی ایجاد کنند.

اهرم زیاد به این معناست که وقتی بازارها کاهش می‌یابند، ریسک نزولی بیشتری برای سرمایه‌گذاران وجود دارد. بدین دلیل که زیان‌ها به‌سرعت چندبرابر می‌شوند، زیرا در ابتدا از حداقل سرمایه استفاده شده است. اهرم یک عمل پرخطر است که می‌تواند به طور قابل‌توجهی بازده را افزایش دهد یا حتی یک صندوق پوشش ریسک را از بین ببرد.

مزایا و معایب صندوق پوشش ریسک

اولین نکته مهم که ممکن است علاقه‌مند به آن باشید، روش‌های مختلفی است که صندوق‌های پوشش ریسک برای ایجاد سود برای سرمایه‌گذاران استفاده می‌کنند. در مقایسه با صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک، صندوق‌های پوشش ریسک از استراتژی‌هایی مانند فروش کوتاه‌مدت برای ایجاد بازده استفاده می‌کنند. این صندوق‌ها همچنین می‌توانند متنوع‌تر شوند و از استراتژی‌های اهرمی برای بهبود بازده کلی استفاده کنند. این استراتژی‌ها معمولاً صندوق‌های پوشش ریسک را اندکی وارد نوسان می‌کنند که می‌تواند خطرات را نیز افزایش دهد.

اکثر سرمایه‌گذاران این ویژگی‌های صندوق‌های پوشش ریسک را در مقایسه با صندوق‌های سرمایه‌گذاری مثبت می‌دانند. یکی دیگر از دلایل محبوبیت صندوق‌های پوشش ریسک این است که می‌توانند پرتفوی شما را در طول یک سناریوی نزولی بازار سهام تثبیت کنند. با کاهش زیان و بهبود ثبات کلی، به‌ راحتی می‌توان پیشنهاد کرد که صندوق‌های پوشش ریسک مزیت عمده‌ای در برخی از دسته‌های سرمایه‌گذاری دارند.

همچنین صندوق‌های پوشش ریسک نیز به‌صورت عمومی معامله نمی‌شوند. این موضوع دقیقاً به چه معناست؟ این بدان معناست که مدیران صندوق‌های پوشش ریسک می‌توانند با استراتژی‌های معاملاتی تهاجمی‌تری را ارائه دهند، زیرا تحت نظارت نیستند. این فقدان مقررات می‌تواند در برخی موارد مزیت قابل‌توجهی باشد، زیرا مدیران صندوق‌های پوشش ریسک می‌توانند رشد پرتفوی را به حداکثر برسانند و بازدهی بالایی را در بازار فارکس ایجاد کنند.

تعجب‌آور نیست که کارمزدهای صندوق‌های پوشش ریسک بسیار بیشتر از کارمزدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک است، زیرا مدیر صندوق پوشش ریسک کنترل بسیار بیشتری بر استراتژی‌های سرمایه‌گذاری دارد. صندوق‌های پوشش ریسک دو نوع کارمزد اعم از کارمزد مدیریتی و کارمزد عملکردی دارند. این صندوق‌ها بی‌ثبات‌تر هستند و در برخی موارد می‌توانند ریسک بیشتری داشته باشند.

صندوق‌های پوشش ریسک همچنین پتانسیل بیشتری برای ایجاد سود برای سرمایه‌گذاران دارند، بنابراین کارمزدهای اضافی نیز همراه آنها اعمال می‌شوند. پس اگر به دنبال یک صندوق سرمایه‌گذاری با کارمزد پایین هستید، احتمالاً وقتی در مورد ساختار کارمزد آنها اطلاعاتی کسب کنید، صندوق‌های پوشش ریسک خیلی محسوب نخواهند بود.

علاوه برافزایش ساختار کارمزد، ممکن است طرفدار افزایش سطح ریسکی که با اکثر صندوق‌های پوشش ریسک همراه است نیز نباشید. اکثر سرمایه‌گذاران می‌خواهند در چیزی سرمایه‌گذاری کنند که خیلی خطرناک نباشد. صندوق‌های پوشش ریسک می‌توانند ریسک‌ها را در برخی موارد به حداقل برسانند، اما به‌ طورکلی ریسک‌پذیرتر هستند، زیرا مدیران این صندوق‌ها تحت نظارت نیستند و بنابراین می‌توانند از استراتژی‌های معاملاتی تهاجمی استفاده کنند و سرمایه مالی شما را در معرض خطر قرار دهند.

خطرات صندوق پوشش ریسک

درحالی‌که هر نوع صندوقی ممکن است مجموعه ریسک‌های متفاوتی را برای سرمایه‌گذاران خود داشته باشد، سه نوع ریسک اساسی وجود دارد که در کل صنعت صندوق پوشش ریسک وجود دارد. این خطرات به شرح زیر هستند:

ریسک سرمایه‌گذاری

بزرگ‌ترین و آشکارترین ریسک، خطر از دست دادن بخشی یا تمام سرمایه‌گذاری توسط سرمایه‌گذاران است. یکی از موارد مهم ریسک سرمایه‌گذاری صندوق‌های پوشش ریسک، چشم‌انداز مجازی صنعت صندوق‌های پوشش ریسک است. مدیران صندوق در بیشتر موارد بر تصمیمات سرمایه‌گذاری با پرتفوی خود می‌گیرند، سلطه آزاد دارند. برخلاف بسیاری از انواع دیگر مؤسسات، صندوق‌های پوشش ریسک تحت نظارت نیستند. استراتژی‌های اجراشده توسط مدیریت صندوق، مانند استفاده از اهرم بیش از حد می‌تواند سطوحی از ریسک سرمایه‌گذاری مورد انتظار سرمایه‌گذاران را شامل نشود.

ریسک تقلب

خطر تقلب در صندوق‌های پوشش ریسک در مقایسه با صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک، به دلیل فقدان مقررات شایع‌تر است. صندوق‌های پوشش ریسک مانند سایر صندوق‌ها با استانداردهای گزارشگری سختگیرانه مواجه نیستند، بنابراین خطر رفتار غیراخلاقی از سوی صندوق و کارکنان آن افزایش می‌یابد. گزارش‌های متعددی در رسانه‌ها از مدیران صندوق‌های پوشش ریسک منتشرشده است که سرمایه‌گذاران را از مبالغ هنگفتی خارج کرده‌اند تا سبک زندگی تجملاتی داشته باشند یا زیان‌های دائمی صندوق را بپوشانند. شناخت مدیر صندوق پوشش ریسک و اطلاع از ادبیات ارائه‌شده توسط صندوق، موارد مهم برای محافظت از خود در برابر تقلب در سرمایه‌گذاری است.

ریسک عملیاتی

ریسک عملیاتی به کاستی‌های سیاست‌ها، رویه‌ها و فعالیت‌های یک صندوق پوشش ریسک و کارکنان آن اشاره دارد. برای مثال، اغلب صندوق‌های پوشش ریسک در بازار خارج از بورس معامله می‌کنند، جایی که می‌توان پوزیشن‌ها را متناسب با نیازهای طرف‌های درگیر طراحی کرد. بزرگ‌ترین مشکل اوراق بهادار فرابورس، ارزش‌گذاری مداوم آنها است، زیرا آنها به‌صورت عمومی معامله نمی‌شوند و بسیار نقدشونده نیستند. این موضوع در مراحل اولیه بحران اعتباری 2008 آشکار شد، زمانی که به نظر می‌رسد هیچ دو مؤسسه‌ای قادر به ارزیابی دقیق وام‌های مسکن و اوراق بهادار نبودند. ماهیت صنعت صندوق پوشش ریسک ناکارآمدی‌های عملیاتی و درنتیجه ریسک‌های عملیاتی را ایجاد می‌کند.

بهترین استراتژی صندوق پوشش ریسک

نمودار رشد بهترین استراتژی صندوق پوشش ربسک

انواع مختلفی از استراتژی‌های هج فاند در ارزدیجیتال وجود دارند که هر یک اهداف متفاوتی را دنبال می‌کنند. این استراتژی‌ها درنتیجه ارائه استراتژی‌های گوناگون به وجود آمده‌اند؛ بنابراین سرمایه‌گذار گزینه‌های بسیار متنوعی برای انتخاب دارد. برخی از استراتژی‌های اصلی مورداستفاده عبارت‌اند از:

  • خرید «Long»: خرید سهام به‌عنوان سرمایه‌گذاری بلندمدت
  • فروش «Short»: فروش سهام با قیمت بالا با پیش‌بینی بازخرید آن با قیمت پایین‌تر برای کسب سود
  • گزینه‌های اختیاری: قراردادهای خرید یا فروش برای خرید در تاریخ آتی و قیمت مشخص

صندوق‌های پوشش ریسک از معاملات فارکس پیچیده و تکنیک‌های معاملاتی کمی (Quantitative Trading) استفاده می‌کنند. هج فاندها همچنین می‌توانند این استراتژی‌های پیچیده را دنبال کنند، زیرا سرمایه‌گذارانی «قفل‌شده» هستند! برخلاف سهامی که می‌توانید هر زمان بفروشید، صندوق‌های پوشش ریسک نیاز دارند که سرمایه‌گذاران نتوانند فوراً سرمایه‌گذاری‌های خود را نقد کنند. سرمایه‌گذاران معمولاً باید برای مدت طولانی منتظر بمانند تا از وجوهی که دارند استفاده کنند. در ادامه به انواع دیگر استراتژی هج فاند اشاره می‌کنیم:

 

 استراتژی صندوق پوشش ریسک                  ویژگی صندوق پوشش ریسک
صندوق رویداد محور از تخصص تحلیگران آموزش دیده استفاده می‌کنند تا به سرعت ارزش شرکت‌ها را در بحران مشخص کنند، سپس سهامی را خریداری می‌کنند که کمتر ارزش گذاری شده است در حالی که همزمان شرکت‌های دارای ارزش بالا را می‌فروشند.
صندوق آربیتراژ صاحبان سهام این صندوق حول محور شرط بندی بدون ریسک برای کسب درآمد می‌چرخد.
صندوق آربیتراژ وام مسکن مشابه آربیتراژ سهام است با این تفاوت که مجصولات وام مسکن به جای محصولات سهام استفاده می‌شود. همچنین موقعیت‌های متفاوتی در بازارهای مختلف اتخاذ می‌شود تا تفاوت قیمت را به تصویر بکشد.
صندوق وجوه

صندوق‌های وجوه به سادگی پول را به صندوق پوشش ریسک دیگر می‌دهند؛ بنابراین هیچ معامله فعالی وجود ندارد. همچنین از تنوع بخشیدن به پرتفوی خود برای جلوگیری از ریسک ذاتی بهره می‌برند.

صندوق رویدادمحور

رویدادهای بزرگ شرکتی مانند ادغام، تصاحب و ورشکستگی، تحرکات زیادی را در بازار سهام ایجاد می‌کنند. صندوق‌های پوشش ریسک از چنین حرکاتی بهره می‌برند. صندوق‌های زیادی وجود دارند که در چنین ‌سرمایه‌گذاری‌هایی تخصص دارند. رویدادها نوسان ایجاد می‌کنند و شرط‌بندی‌های اهرمی روی این نوسان می‌تواند بازده استثنایی ایجاد کند.

صندوق‌های پوشش ریسک از تخصص تحلیلگران آموزش‌دیده استفاده می‌کنند تا به‌سرعت ارزش شرکت‌ها را در بحران مشخص کنند. این صندوق‌ها سپس سعی می‌کنند سهامی را خریداری کنند که کمتر ارزش‌گذاری شده است درحالی‌که هم‌زمان شرکت‌های دارای ارزش بالا را می‌فروشند.

صندوق آربیتراژ صاحبان سهام

تعداد قابل‌توجهی از صندوق‌های پوشش ریسک از آربیتراژ سهام استفاده می‌کنند. آربیتراژ بدان معناست که استراتژی صندوق‌ها حول محور شرط‌بندی بدون ریسک برای کسب درآمد می‌چرخد. سهام به اشکال مختلفی مانند بازار نقدی، شاخص‌های بخشی، شاخص‌های بازار و اوراق مشتقه معامله می‌شوند.

استراتژی این نوع صندوق پوشش ریسک بر پایه فرصت‌های آربیتراژ در طول معاملات روزانه و سپس قراردادن شرط‌های دارای اهرم بالا است. این اهرم است که معامله را خطرناک می‌کند. اغلب اوقات، معامله‌گران از چنین معاملاتی درآمد کسب می‌کنند. بااین‌حال، زمانی که همه چیز اشتباه می‌شود، ضرر می‌تواند قابل‌توجه باشد.( برای درک کامل مبحث آربیتراژ پیشنهاد میکنیم مقاله  آربیتراژ در فارکس را دنبال کنید)

صندوق آربیتراژ وام مسکن

بازارهای توسعه‌یافته مانند ایالات‌متحده دارای بازار بسیار حرفه‌ای برای اوراق بهادار مرتبط با وام مسکن هستند. اوراق بهادار با پشتوانه وام مسکن و تعهدات بدهی وثیقه فروخته می‌شوند. همچنین، محصولات مشتقه خارج از بورس برای این اوراق در دسترس است. این استراتژی مشابه آربیتراژ سهام است، این تفاوت که محصولات وام مسکن به‌جای محصولات سهام استفاده می‌شود.

همچنین موقعیت‌های متفاوتی در بازارهای مختلف اتخاذ می‌شود تا تفاوت قیمت را به تصویر بکشد. اگر اهرم خیلی بالایی استفاده نشود، درآمد نسبتاً ناچیز خواهد بود. نسبت‌های اهرمی 10:1 در چنین معاملاتی استاندارد محسوب می‌شوند.

صندوق وجوه

نوع دیگری از هج فاند «صندوق وجوه» نامیده می‌شود. این صندوق نیز مانند سایر صندوق‌های پوشش ریسک از سرمایه‌گذاران پول جمع می‌کند، اما عملیات این صندوق مشابه سایر صندوق‌های پوشش ریسک نیست. بدین دلیل استراتژی ‌سرمایه‌گذاری این صندوق غیرفعال است.

صندوق‌های وجوه به‌سادگی پول را به صندوق‌های پوشش ریسک دیگر می‌دهند؛ بنابراین، هیچ معامله فعالی وجود ندارد، بلکه نظارت دوره‌ای و غیرفعال بر عملکرد صندوق‌های دیگر صورت می‌گیرد. چنین صندوق‌هایی از تنوع بخشیدن به پرتفوی خود برای جلوگیری از ریسک ذاتی بهره می‌برند. خطرات ناشی از اهرم تا حدودی با این تنوع جبران می‌شود.

کارمزد دریافتی صندوق‌های پوشش ریسک

بسیاری از صندوق‌های پوشش ریسک از مشتریان به‌اندازه 2 و 20 کارمزد دریافت می‌کردند که به معنای 2 درصد کارمزد مدیریت و 20 درصد کارمزد عملکرد است. در ادامه به جزئیات این دو کارمزد اشاره می‌کنیم:

هزینه مدیریت

کارمزد مدیریت سالانه 2 درصد ارزش خالص دارایی صندوق است و می‌توان آن را مشابه نسبت هزینه یک هج فاند مشترک یا ETF در نظر گرفت. هزینه‌های مرتبط با مدیریت صندوق شامل فضای اداری، حقوق کارمندان و غیره هستند.

هزینه عملکرد

با کارمزد عملکرد 20 درصد، تنها از سود صندوق ناشی می‌شود، نه کل دارایی‌های صندوق! هزینه عملکرد کارمزدی است که مشتریان بابت موفقیت در بازار به مدیر صندوق می‌پردازند. اگر صندوق سودی نداشته باشد، این کارمزد دریافت نمی‌شود، اما 2 درصد از سرمایه‌گذاری هر مشتری همچنان به‌صورت سالانه به مدیر صندوق پرداخت خواهد شد.

توجه: درحالی‌که کارمزد 2 و 20 درصد برای صندوق‌های پوشش ریسک یک مقدار سنتی محسوب می‌شود، کارمزدهای واقعی ممکن است متغیر باشند. طبق گزارش CNBC، میانگین کارمزد مدیریت صندوق 1.37 درصد و متوسط کارمزد عملکرد 16.4 درصد تا سال 2023 بوده است.

ریسک‌های ‌سرمایه‌گذاری در هج فاند

تمام ‌سرمایه‌گذاری‌ها دارای ریسک هستند که این موضوع در مورد هج فاند نیز صادق است. در ادامه به خطرات ‌سرمایه‌گذاری در صندوق‌های پوشش ریسک اشاره می‌کنیم:

  • دوره قفل شدن: زمانی که سرمایه‌گذار سرمایه خود را رها می‌کند، نمی‌تواند فوراً آن را پس بگیرد، زیرا قفل شده است. قفل شدن به دوره‌ای پس از تاریخ ‌سرمایه‌گذاری اشاره دارد و می‌تواند بین یک تا سه سال طول بکشد. ازاین‌رو، صندوق‌های پوشش ریسک نقدشوندگی نسبتاً کمتری دارند.
  • موقعیت‌های بزرگ: صندوق‌های پوشش ریسک تمایل دارند شرط‌بندی‌های بزرگ انجام دهند و استراتژی‌های تهجمی‌تری را برای به حداکثر رساندن بازده و به حداقل رساندن ضرر به کار می‌گیرند. اگر بازار برخلاف این صندوق‌ها حرکت کند، هج فاندها ممکن است با ضررهای بزرگی روبرو شوند.
  • اهرم: مدیران صندوق‌های پوشش ریسک ممکن است از اهرم در موقعیت‌های معاملاتی استفاده کنند. اهرم می‌تواند سود و زیان را افزایش دهد و باعث ریسک کم یا زیاد شود.

نمونه‌های معروف از صندوق‌های پوشش ریسک

همان‌طور که قبلاً ذکر شد، چند نمونه معروف از صندوق پوشش ریسک وجود دارند. برای مثال، شرکت مدیریت الیوت (Elliott Management Corporation) در ایالات‌متحده یکی از بزرگ‌ترین صندوق‌های فعال در سطح جهان است که در سال 1977 تأسیس شد. مؤسس آن «پل سینگر»، مدیر صندوق سرمایه‌گذاری است. این شرکت در سال 2022 موافقت کرد که گروه رتبه‌بندی تلویزیونی نیلسون را به قیمت 16 میلیارد دلار خریداری کند. طبق گزارش بلومبرگ، شرکت مدیریت الیوت 13 میلیارد دلار را در بزرگ‌ترین حجم سرمایه تاریخ خود جمع‌آوری کرد.

تصویری از پل سینگل

شرکت دیگر، گروه مان (Man Group) است که در سال 1783 در انگلیس راه‌اندازی شد. این شرکت دارای سابقه تجاری بیش از 250 سال است و توسط «جیمز مان» به‌عنوان یک کارگزاری تأسیس شد. گروه مان در دهه 1970 به یک صندوق پوشش ریسک تبدیل شد و در سال 1994 در بورس اوراق بهادار لندن مورد پذیرش قرار گرفت. این گروه در سال 2014 توانسته Numeric Holdings LLC که اکنون Man Numeric نام دارد را خریداری و به گروه مان ملحق کند. این شرکت اکنون توسط مدیرعامل «لوک الیس» که در سال 2016 مسئولیت را بر عهده گرفت، رهبری می‌شود.

تصویری لوک لویس مدبرعامل فعلی جیمزمان

برخی دیگر از بزرگ‌ترین صندوق‌های پوشش ریسک عبارت‌اند از:

 

  • BlackRock
  • Renaissance Technologies
  • Bridgewater Associates
  • Man Group
  • Citadel
  • E. Shaw Co.
  • AQR Capital Management
  • Millennium Management
  • Elliot Asset Management
  • Two Sigma

مزایای فانددمکس برای تریدرها

شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که چه ویژگی باعث جذب تریدرهای زیادی به سمت فانددمکس شده و او را نسبت به رقبای خود برتری داده است در ویدیو زیر به معرفی ویژگی و مزایای پراپ فرم فانددمکس پرداخته ایم.

اگر تصمیم دارید از این مزایا استفاده کنید ابتدا حتما آموزش ثبت نام در فانددمکس رو ببیند.

کلام آخر

هج فاند یا صندوق پوشش ریسک یک ابزار مالی است که به سرمایه‌گذاران پیچیده اجازه می‌دهد تا ‌سرمایه‌گذاری‌های پرریسکی انجام دهند. با این صندوق ‌سرمایه‌گذاری می‌توان از نوسانات بازار در هر جهتی برای سود استفاده کرد. صندوق‌های پوشش ریسک به سرمایه‌گذاران در برابر رکود و همچنین فرصت‌هایی برای کسب سود از رکود کمک زیادی می‌کنند.

هدف صندوق ارائه بازدهی بالا بدون توجه به شرایط بازار است. تنها راه برای انجام این کار شرط‌بندی بر روی سهام، اوراق‌قرضه، ارزها، کالاها و سایر ‌سرمایه‌گذاری‌ها است. یک صندوق پوشش ریسک زمانی که شرایط برایش خوب پیش می‌رود، سود زیادی به دست می‌آورد، اما در صورت عدم موفقیت، ضررهای قابل‌توجهی متحمل می‌شود.

 

سؤالات متداول

هج فاند یا صندوق پوشش ریسک چیست؟

صندوق پوشش ریسک یک مشارکت محدود از سرمایه‌گذاران خصوصی است که پولشان به ‌طور فعال توسط مدیران حرفه‌ای صندوق مدیریت می‌شود. مدیران صندوق ممکن است برای به حداکثر رساندن بازده از اهرم یا معامله دارایی‌های غیر سنتی استفاده کنند.

صندوق‌های پوشش ریسک در مقایسه با سایر ‌سرمایه‌گذاری‌ها چگونه است؟

صندوق‌های هج فاند صندوق‌های ‌سرمایه‌گذاری با مدیریت فعال هستند که برای مشتریان و موسسات باارزش بالا طراحی شده‌اند. این صندوق‌ها کاملا متفاوت از صندوق‌های ‌سرمایه‌گذاری مشترک و صندوق‌های قابل معامله در مبادله (ETF) هستند که به ‌طور خاص برای سرمایه‌گذاران خرد طراحی شده‌اند.

آیا صندوق‌های پوشش ریسک قانونی هستند؟

بله، صندوق‌های پوشش ریسک قانونی و تحت نظارت قرار دارند.

چرا افراد در صندوق‌های پوشش ریسک ‌سرمایه‌گذاری می‌کنند؟

دلایل زیادی وجود دارند که چرا افراد در صندوق‌های پوشش ریسک ‌سرمایه‌گذاری می‌کنند. برای مثال، آنها ممکن است بخواهند بازدهی بالایی کسب کنند یا از پول خود در برابر تورم محافظت کنند.

4 thoughts on “هج فاند (Hedge fund) چیست؟| 7 استراتژی برتر صندوق پوشش ریسک

  1. درود وقت بخیر
    من مطالب زیادی در باره استراتژی هج فاند خوندم اما نمیدونم کدوم استراتژی ها مهم هستند. امکانش هست راهنماییم کنید ؟

    1. سلام فرهاد جان
      همان طور که درمتن اشاره شده ما سه استراتژی اصلی خرید، فروش و گزینه‌های اختیاری داریم که کامل درباره تمامی آن‌ها توضیح دادیم. همچین تعدادی استراتژی دیگری هم هست که به صورت جدول همراه با ویژگی مشخص شدند که شما می‌توانید از آن استراتژی‌ها در صورت فراگیری استراتژی های اصلی استفاده کنید.

  2. درود و خسته نباشید
    من چه جوری میتونم از صندوق های پوشش ریسک استفاده کنم؟ شرایطش چیه

    1. سلام حمید جان
      سه شرط وجود دارد که در متن هم به آن اشاره کردیم: 1- دارایی خالص بیش از یک میلیون دلار 2- درآمد بیش از 200 هزار دلار در سال 3- در ‌سرمایه‌گذاری به‌عنوان یک متخصص مجاز شناخته شوید. این سه مورد شرایط لازم برای استفاده از صندوق های پوشش ریسک است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *