مدیریت ریسک در فارکس چیست؟ | چگونه ریسک معاملات فارکس را به حداقل برسانیم؟

مدیریت ریسک در فارکس 
زمان مطالعه: 4 دقیقه

مدیریت ریسک در فارکس یک استراتژی است که می‌توانید قوانینی را برای طرح معاملاتی خود تدوین کنید تا اثرات شرایط منفی که بر تجارت فارکس تأثیر می‌گذارند را به حداقل برسانید. داشتن یک استراتژی مدیریت ریسک مؤثر در فارکس می‌تواند به کار و برنامه‌ریزی زیادی نیاز داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که یک استراتژی درست و مناسب داریم. از آنجایی که هرگز به معنای واقعی کلمه نمی‌توان ریسک را حذف کرد، داشتن استراتژی مدیریت ریسک شاید به نظر بعضی‌ها ضروری نباشد، اما یک برنامه مدیریت ریسک خوب برای اطمینان از به حداقل رساندن ضرر در دنیای تجارت امروز ضروری است. با پراپ فرم فانددمکس همراه باشید.

مدیریت ریسک در فارکس چیست؟

مدیریت ریسک در فارکس

مدیریت ریسک فارکس شما را قادر می‌سازد با تعریف کردن مجموعه‌ای از قوانین و اقدامات، اطمینان حاصل کنید که هرگونه تأثیرات منفی تجارت فارکس قابل مدیریت است. یک استراتژی معاملاتی مؤثر از همان ابتدا به برنامه‌ریزی مناسب نیاز دارد، زیرا بهتر است قبل از ورود به معامله، یک برنامه مدیریت ریسک مؤثر داشته باشید. اهمیت مدیریت ریسک در فارکس از آنجایی دو چندان می‌شو که به خاطر استفاده از لوریج، ریسک‌های بالقوه در مقایسه با سایر بازارها به مراتب بیشتر است. معامله بدون مدیریت ریسک با قمار کردن هیچ فرقی ندارد. قوانین مدیریت ریسک نه تنها از سرمایه شما محافظت می‌کند، بلکه می‌تواند در درازمدت سودآوری را نیز افزایش دهد.

مزایای مدیریت ریسک در فارکس

داشتن استراتژی مدیریت ریسک در بازار فارکس دو مزیت مهم در پی دارد که عبارتند از:

  1. حفظ سرمایه: استراتژی مدیریت ریسک می‌تواند به شما کمک کند که زیان بالقوه را به حداقل برسانید. به این ترتیب، می‌توانید نوسانات ارزش دارایی‌ها را بسیار راحت‌تر مدیریت کنید. اگرچه ریسک را به طور کامل نمی‌توان از میان برداشت، اما می‌توان آن را محدود کرد. این امر به نوبه خود، به حفظ سرمایه کمک می‌کند.
  2. تنوع‌بخشی ریسک: تنوع‌بخشی به ریسک معمولاً در استراتژی‌های مدیریت ریسک استفاده می‌شود. اساساً تنوع‌بخشی فرآیندی است که با همه وجوه خود وارد یک معامله نمی‌شوید. چنانچه با همه پولتان وارد یک معامله شوید، نوسانات معکوس می‌تواند حتی کل سرمایه شما را به باد دهد. اما اگر با چندین دارایی مختلف معامله کنید، کمتر در معرض ریسک نوسانات قرار می‌گیرید.

معاملات فارکس چه ریسک‌هایی دارد؟

  • ریسک ارزی: ریسک مرتبط با نوسانات قیمت ارزها.
  • ریسک نرخ بهره: ریسک مربوط به افزایش یا کاهش ناگهانی نرخ بهره در سطح جهانی.
  • ریسک نقدینگی: ریسکی است که به دلیل کاهش نقدینگی در بازار به سرعت نمی‌توانید یک دارایی را بخرید یا بفروشید.
  • ریسک لوریج: ریسکی که می‌تواند زیان را تا چندین برابر افزایش دهد و حتی کل سرمایه خود را از دست بدهید.

 چگونه ریسک را در بازار فارکس مدیریت کنیم؟

  • بازار فارکس را درک کنید
  • به خطرات استفاده از لوریج توجه داشته باشید
  • یک پلن معاملاتی خوب داشته باشید
  • نسبت ریسک به پاداش را تعیین کنید
  • از سفارشات استاپ و لیمیت استفاده کنید
  • احساسات خود را مدیریت کنید
  • اخبار و رویدادهای اقتصادی مهم را زیر نظر بگیرید
  • با یک حساب دمو شروع کنید

بازار فارکس را درک کنید

قبل از ورود به بازار فارکس، برای مدیریت ریسک مؤثر، باید درک کلی از بازار داشته باشید. بازار فارکس مخفف واژه Foreign Exchange به معنای بازار مبادله ارزهای خارجی است. در فارکس، ارزهای بین‌المللی مختلفی مانند دلار آمریکا، پوند انگلیس، یورو، دلار استرالیا، ین ژاپن و غیره مبادله می‌شوند. ارزهای مختلف به صورت جفت ارز (مانند EUR/USD) در مقابل یکدیگر معامله می‌شوند. نرخ ارزها در درجه اول توسط عرضه و تقاضا تعیین می‌شود. اولین ارز در سمت چپ نماد معاملاتی ارز پایه نامیده می‌شود و دومین ارز، ارز مظنه نام دارد. به عنوان مثال، اگر نرخ ارز GBP/USD برابر 1.25000 باشد، یعنی برای خرید 1 واحد پوند باید 1.25000 دلار آمریکا پرداخت کنید.

برای آشنایی کامل با بازار فارکس، می‌توانید مقاله بازار فارکس چیست را مطالعه کنید.

به خطرات استفاده از لوریج توجه داشته باشید

استراتژی مدیریت ریسک در فارکس

با استفاده از اهرم، می‌توانید با یک سپرده اولیه کوچک، معاملات با حجم بالایی انجام دهید و در حالی که معاملات لوریج‌دار مزایای خود را دارد، اما روی عکس قضیه را نباید نادیده گرفت، مانند احتمال زیان‌های بزرگ. استفاده از لوریج به همان مقداری که احتمال سودآوری را افزایش می‌دهد، احتمال کسب زیان را نیز بالا می‌برد. برای ورود به معاملات لوریج‌دار، حتماً باید محاسبات دقیقی را با توجه به ریسک‌پذیری خودتان انجام دهید.

یک پلن معاملاتی خوب داشته باشید

یک پلن معاملاتی خوب می‌تواند به عنوان ابزار تصمیم‌گیری شخصی شما، تجارت فارکس را آسان‌تر کند. به این طریق، همچنین می‌توانید نظم خود را در بازار پرنوسان فارکس حفظ کنید. هدف از ساخت یک پلن معاملاتی پاسخگویی به سؤالات مهمی مثل چه چیزی، چه زمانی، چرا و چقدر باید معامله کرد، است. به علاوه، پلن معاملاتی باید برای شخص شما ساخته شود. کپی کردن طرح معاملاتی دیگران درست نیست، زیرا آن شخص به احتمال زیاد اهداف، نگرش‌ها و ایده‌های متفاوتی خواهد داشت. دفتر خاطرات معاملات ابزار دیگری است که می‌توانید از آن برای ثبت تمام اتفاقات هنگام معامله استفاده کنید، از نقاط ورود و خروج گرفته تا وضعیت عاطفی شما در آن زمان.

نسبت ریسک به پاداش را تعیین کنید

در هر معامله‌ای، ریسکی که با سرمایه خود می‌کنید، باید ارزشش را داشته باشد. در حالت ایده‌آل، کسب درآمد در بلندمدت باید هدف اصلی باشد، حتی اگر در معاملات کوتاه مدت ضرر کنید. به عنوان بخشی از برنامه معاملاتی فارکس، باید نسبت ریسک به پاداش را برای تعیین کمیت ارزش یک معامله تعیین کنید. برای تعیین نسبت ریسک به پاداش، مقدار پولی را که در معامله ریسک می‌کنید، با سود احتمالی مقایسه کنید.

برای مثال، اگر حداکثر ریسک بالقوه در یک معامله 200 دلار و حداکثر سود بالقوه 600 دلار باشد، نسبت ریسک به پاداش 1 به 3 است. پس، اگر 10 معامله را با این نسبت انجام دهید و تنها در سه مورد سود کنید، با وجود اینکه فقط در 30 درصد موارد موفق ظاهر شده‌اید، 400 دلار درآمد کسب می‌کنید.

از سفارشات استاپ و لیمیت استفاده کنید

از آنجایی که بازار فارکس می‌تواند خصوصاً در هنگام انتشار اخبار مهم نوسانات بالایی داشته باشد، مهم است که قبل از باز کردن پوزیشن، در مورد نقاط ورود و خروج معامله خود تصمیم بگیرید. شما می‌توانید برای این منظور از سفارشات استاپ (Stop) و لیمیت (Limit) استفاده کنید.

احساسات خود را مدیریت کنید

نوسانات بازار فارکس همچنین می‌تواند احساسات شما را شدیداً تحت تأثیر قرار دهد. کنترل احساسات یکی از مؤلفه‌های کلیدی برای موفقیت در تجارت فارکس است. احساساتی مانند ترس، طمع، وسوسه، شک و اضطراب می‌توانند شما را به تجارت بی‌محابا ترغیب کرده یا قضاوتتان را مختل کنند. در هر صورت، اگر احساسات مانع تصمیم‌گیری صحیح شود، نتایج فاجعه‌باری ممکن است در پی داشته باشد.

اخبار و رویدادهای اقتصادی مهم را زیر نظر بگیرید

پیش‌بینی حرکات قیمتی در بازاری مثل فارکس می‌تواند دشوار باشد، زیرا عوامل زیادی وجود دارد که نوسانات بازار را تحت تأثیر قرار می‌دهند. برای اطمینان از اینکه غافلگیر نشوید، مراقب انتشار اخبار اقتصادی مهم مانند انتشار داده‌های نرخ بهره و یا خبرهای سیاسی و ژئوپلیتیکی مهم باشید و احساسات فعالان بازار را حتماً زیر نظر بگیرید.

بیشتر بخوانید: مدیریت سرمایه چیست؟

با یک حساب دمو شروع کنید

هدف اکانت دمو این است که تجربه تجارت واقعی را تا حد امکان بازآفرینی کند. اما یک تفاوت مهم وجود دارد که قرار نیست با پول واقعی ترید کنید. با اکانت دمو هیچ پولی را از دست نخواهید داد، به این معنی که می‌توانید معاملات خود را در یک محیط بدون ریسک تجربه کنید.

مدیریت ریسک فارکس

کلام پایانی

بازار فارکس با ریسک‌های متعددی همراه است و مدیریت صحیح این ریسک‌ها به شما کمک می‌کند تا سرمایه خود را حفظ کنید و احتمال زیان را به حداقل برسانید. ما در این مطلب سعی کردیم به شما نشان دهیم که چطور می‌توانید به طور مؤثرتری ریسک‌های معاملات فارکس را مدیریت کنید. اما به خاطر داشته باشید که ریسک همیشه بخشی از فعالیت‌های مالی است و نمی‌توان آن را به طور کامل از میان برداشت. با وجود این، اگر ریسک‌ها را درک کنید، می‌توانید تأثیرات ریسک را به حداقل برسانید. به عبارت دیگر، شما با مدیریت ریسک در فارکس می‌توانید مطمئن شوید که حتی با وجود کسب زیان در کوتاه مدت، در بلندمدت عملکرد مثبتی خواهید داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *