اندیکاتور EMA چیست؟ | تفاوت میانگین متحرک نمایی با میانگین ساده SMA

اندیکاتور EMA در قارکس
زمان مطالعه: 4 دقیقه

اندیکاتور EMA (میانگین متحرک نمایی) نوعی میانگین متحرک است که وزن و اهمیت بیشتری را برای آخرین نقاط داده قائل است. از میانگین متحرک نمایی برای ارزیابی روند صعودی و نزولی در یک بازه زمانی مشخص استفاده می‌شود. برخلاف میانگین متحرک ساده، از آنجایی که اندیکاتور ema تأکید بیشتری بر نقاط داده اخیر مانند آخرین قیمت‌ها دارد، به تغییر در نقاط قیمت سریع‌تر پاسخ می‌دهد. هدف اصلی اندیکاتور EMA مانند همه میانگین‌های متحرک، شناسایی روندهای یک ابزار مالی بر اساس تاریخچه قیمت آن است. EMA نمی‌تواند تغییرات در قیمت‌های آتی را پیش‌بینی کند و فقط می‌تواند تأیید کند که تغییراتی در روند دارایی وجود داشته است یا خیر. با پراپ تریدینگ فانددمکس همراه باشید.

نکات کلیدی

  • EMA نوعی اندیکاتور میانگین متحرک است که وزن و اهمیت بیشتری را برای آخرین نقاط داده قائل است.
  • مانند تمام میانگین‌های متحرک، این اندیکاتور تکنیکال برای تولید سیگنال‌های خرید و فروش بر اساس کراس اوورها و واگرایی از میانگین تاریخی استفاده می‌کند.
  • معامله‌گران اغلب از چندین EMA با طول مختلف مانند میانگین متحرک 10 روزه، 50 روزه و 100 روزه استفاده می‌کنند.

اندیکاتور EMA چیست؟

میانگین متحرک نمایی که میانگین متحرک موزون نمایی نیز خوانده می‌شود، نسبت به میانگین متحرک ساده (SMA) که وزن برابری را برای همه مشاهدات در یک دوره زمانی اعمال می‌کند، به طور قابل توجهی به تغییرات اخیر قیمت واکنش نشان می‌دهد. میانگین متحرک نمایی روند قیمت‌ها را در طول زمان دنبال می‌کند، اما چنانکه گفته شد، به داده‌های اخیر قیمت در جدول زمانی مورد پیگیری اهمیت بیشتری می‌دهد. معامله‌گران و تحلیلگران برای شناسایی نقاط برگشتی، تداوم روند و شرایط اشباع خرید یا فروش به میانگین‌های متحرک تکیه می‌کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند برای تعریف نواحی حمایت و مقاومت و اندازه‌گیری قدرت روند قیمت استفاده شوند.

اندیکاتور EMA

بیشتر بخوانید: اندیکاتور ADX چیست؟

فرمول محاسبه EMA

فرمول محاسبه EMA با SMA شروع می‌شود و از یک ضریب استفاده می‌کند. اگرچه نرم‌افزارها به طور خودکار محاسبات را برای شما انجام می‌دهند، اما برای محاسبه EMA سه مرحله وجود دارد:

  1. SMA را محاسبه کنید
  2. ضریب وزن‌دهی EMA را محاسبه کنید
  3. EMA فعلی را محاسبه کنید

محاسبه SMA مانند محاسبه میانگین است. یعنی SMA برای هر تعداد معینی از دوره‌های زمانی، مجموع قیمت‌های بسته شدن برای آن تعداد دوره است که بر همان تعداد تقسیم می‌شود. بنابراین، به عنوان مثال، SMA 10 روزه عبارت است از مجموع قیمت‌های بسته شدن برای 10 روز گذشته که بر 10 تقسیم می‌شود.

فرمول محاسبه SMA:

که An مساوی است با قیمت یک دارایی در دوره n

N مساوی است با تعداد کل دوره‌ها

فرمول محاسبه ضریب وزنی به این صورت است:

در هر دو مورد، SMA را 10 روز در نظر می‌گیریم.

بنابراین، وقتی نوبت به محاسبه EMA می‌رسد:

T مساوی است با امروز (Today)

Y مساوی است با دیروز (Yesterday)

N مساوی است با تعداد روزها در EMA

K مساوی است با 2 تقسیم بر N به علاوه 1

وزن اختصاص داده‌شده به قیمت اخیر برای EMA کوتاه مدت بیشتر از دوره طولانی‌تر است. به عنوان مثال، ضریب 18.18% برای آخرین داده‌های قیمت برای یک EMA 10 روزه اعمال می‌شود. همچنین، تغییرات جزئی در EMA وجود دارد که با استفاده از داده‌های قیمت باز شدن، بیشترین قیمت، کمترین قیمت یا قیمت میانگین به جای استفاده از قیمت بسته شدن به دست می‌آید.

EMA چه اطلاعاتی به معامله‌گر می‌دهد؟

میانگین‌های متحرک نمایی 12 و 26 روزه اغلب پرکاربردترین میانگین‌های کوتاه مدت هستند. دوره‌های 12 و 26 روزه برای ایجاد اندیکاتورهایی مانند واگرایی-همگرایی میانگین متحرک و اسیلاتور درصد تغییر قیمت استفاده می‌شوند. به طور کلی، میانگین‌های متحرک نمایی 50 و 200 روزه به عنوان اندیکاتور برای روندهای بلند مدت استفاده می‌شوند. هنگامی که قیمت از میانگین متحرک 200 روزه عبور می‌کند، این یک سیگنال تکنیکال است که برگشت رخ داده است.

اندیکاتور میانگین متحرک نمایی

معامله‌گرانی که از تحلیل تکنیکال استفاده می‌کنند، میانگین‌های متحرک را زمانی که به درستی روی نمودار اعمال شوند، بسیار مفید می‌دانند. با این حال، آن‌ها همچنین متوجه هستند که استفاده نادرست از این سیگنال‌ها یا تفسیر نادرست آن‌ها می‌تواند فاجعه‌بار باشد. تمام میانگین‌های متحرک که معمولاً در تحلیل تکنیکال استفاده می‌شوند، اندیکاتورهای تأخیری هستند.

در نتیجه، نتایج حاصل از استفاده از میانگین متحرک در نمودار، باید برای تأیید حرکت بازار یا نشان دادن قدرت آن باشد. EMA تا حدودی تأثیر منفی تأخیرها را کاهش می‌دهد. از آنجایی که EMA تأکید بیشتری روی داده‌های اخیر دارد، سریع‌تر به تغییرات قیمت واکنش نشان می‌دهد. این امر به خصوص زمانی مطلوب است که از EMA برای استخراج سیگنال ورود به معاملات استفاده می‌شود.

هنگامی که بازار در یک روند صعودی قوی و پایدار قرار دارد، خط نشانگر EMA نیز یک روند صعودی را برای روند صعودی نشان می‌دهد و برعکس. یک معامله‌گر هوشیار هم به جهت خط EMA و هم به رابطه سرعت تغییرات از یک نوار به نوار دیگر توجه می‌کند.

تفاوت بین EMA و SMA

تفاوت عمده بین EMA و SMA حساسیتی است که هر یک نسبت به تغییرات داده‌های مورد استفاده در محاسبه خود نشان می‌دهند.

به طور خاص، EMA به قیمت‌های اخیر وزن بالاتری می‌دهد، در حالی که SMA وزن مساوی به همه مقادیر داده اختصاص می‌دهد. این دو میانگین متحرک مشابه هستند، زیرا به یک روش تفسیر می‌شوند و هر دو معمولاً توسط معامله‌گران تکنیکال برای هموارسازی نوسانات قیمت به کار می‌روند.

از آنجایی که اندیکاتور EMA وزن بیشتری را به داده‌های اخیر نسبت به داده‌های قدیمی‌تر اختصاص می‌دهد، نسبت به اندیکاتور SMA به آخرین تغییرات قیمت واکنش سریع‌تری نشان می‌دهد. این باعث می‌شود که EMA تأخیر کمتری داشته باشد و نشان می‌دهد که چرا برای بسیاری از معامله‌گران ارجحیت دارد.

کاربرد اندیکاتور EMA

  1. برجسته کردن روند: برجسته کردن و شناسایی روند قیمت یکی از مهم‌ترین کاربردهای اندیکاتور EMA است. افزایش میانگین متحرک نمایی نشان می‌دهد که قیمت‌ها در یک روند صعودی هستند و برعکس. زمانی که قیمت بالاتر از خط EMA باشد، احتمالاً روند افزایشی خواهد داشت و زمانی که پایین‌تر است، روند بالقوه نزولی است. EMA با شناسایی جهت قیمت، به سرمایه‌گذاران و معامله‌گران اجازه می‌دهد تا سیگنال‌های خرید و فروش را بر اساس استراتژی معاملاتی خود شناسایی کنند.
  2. شناسایی سطوح حمایت و مقاومت: EMA و سایر انواع میانگین‌های متحرک به عنوان سطوح حمایت و مقاومت نیز عمل می‌کنند. آن‌ها به عنوان حدی عمل می‌کنند که انتظار می‌رود قیمت‌ها در طول روندهای صعودی تا چه حد کاهش یابد. از سوی دیگر، سطوح مقاومت مانند «سقف» هستند که انتظار نمی‌رود قیمت‌ در طول روند نزولی از این سطح فراتر برود.
  3. استراتژی کراس اوور: استراتژی کراس اوور EMA شامل زیر نظر گرفتن دو یا چند EMA با تایم فریم‌های مختلف برای شناسایی سیگنال‌های معاملاتی است. هنگامی که EMA تایم فریم کوتاه‌تر از EMA دوره طولانی‌تر عبور می‌کند، یک سیگنال صعودی تولید می‌کند. برعکس، هنگامی که EMA دوره کوتاه‌تر از EMA دوره طولانی‌تر عبور می‌کند، سیگنال نزولی است.

بیشتر بخوانید: بهترین اندیکاتور برای فیوچرز

محدودیت‌های اندیکاتور EMA

بسیاری از معامله‌گران بر داده‌های جدید تأکید می‌کنند و معتقد هستند که روند فعلی را با دقت بیشتری منعکس می‌کند. همچنین، بسیاری استدلال می‌کنند که تأکید بیش از حد بر داده‌های اخیر، سوگیری ایجاد می‌کند.

محدودیت دیگر آن است که اندیکاتور میانگین متحرک نمایی بر داده‌های تاریخی متکی است که عموماً جهت قیمت دارایی‌ها در آینده را منعکس نمی‌کند.

اندیکاتور EMA در فارکس
  • بسته به EMA، قیمت دارایی ممکن است در آینده افزایش یابد یا خیر.
  • اگرچه EMA روند فعلی را نشان می‌دهد، اما نمی‌تواند روند آتی را با قطعیت پیش‌بینی کند.
  • استراتژی کراس اوور برای تعیین نقطه ورود به معامله اغلب کاربردی ندارد و بیشتر مستعد نوسانات و سیگنال‌های ناخواسته است.

جمع‌بندی

اندیکاتور EMA ابزار ارزشمندی برای معامله‌گران است که به شناسایی روندهای یک ابزار مالی در یک دوره زمانی معین کمک می‌کند. با اختصاص وزن بیشتر به حرکات اخیر قیمت به جای میانگین‌های مساوی، معامله‌گر می‌تواند قیمت را با دقت بیشتری تجزیه و تحلیل کند. با این حال، از آنجایی که EMA بر اساس داده‌های تاریخی قیمت عمل می‌کند، منبع معتبری برای پیش‌بینی آینده نیست و معامله‌گران ممکن است با سیگنال‌های نادرست گمراه شوند. بنابراین، هنگام ایجاد یک استراتژی معاملاتی کارآمد، EMA باید در ارتباط با سایر اشکال تحلیل تکنیکال و اندیکاتورها استفاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *