استراتژی فارکس بدون اندیکاتور | پرایس اکشن و الگوهای نموداری

زمان مطالعه: 4 دقیقه

کم نیستند معامله‌گرانی که به مفهوم استراتژی فارکس بدون اندیکاتور اعتقاد دارند. شاید این مسئله بحث‌برانگیز به نظر برسد، اما روز به روز به تعداد معامله‌گرانی که از استراتژی‌های فارکس بدون اندیکاتور یا تحلیل تکنیکال حمایت می‌کنند، افزوده می‌شود. اگرچه نقدهای منصفانه‌ای به استفاده بیش از حد از اندیکاتورها در تحلیل نمودار وارد است، اما برخی معامله‌گران پا را فراتر می‌گذارند و معتقدند که برای یک استراتژی سودآور و پایدار در فارکس، نیاز به هیچ اندیکاتوری نیست. دو استراتژی بدون اندیکاتور اصلی در بازار فارکس عبارتند از پرایس اکشن و الگوهای نموداری. در ادامه، در مورد استراتژی‌های بدون اندیکاتور در فارکس بیشتر توضیح خواهیم داد. با پراپ تریدینگ فانددمکس همراه باشید.

آیا استفاده از اندیکاتورها در معاملات فارکس مشکلی دارد؟

مشکل در مورد استفاده از خود اندیکاتور های فارکس نیست، بلکه این است که معامله‌گران سعی می‌کنند از چه تعداد اندیکاتور به طور همزمان استفاده کنند. استفاده از تعداد زیادی اندیکاتور می‌تواند منجر به سردرگمی، پیام‌های متناقض و سیگنال‌های گمراه‌کننده شود.

اگر منتظر تأییدیه‌های زیادی از اندیکاتورهای مختلف باشید، ممکن است وقتی تصمیم به ورود به معامله می‌گیرید، دیگر برای انتخاب یک نقطه ورود مناسب خیلی دیر شده باشد. ورود دیرهنگام به معامله به این معنی است که بخشی از سود بالقوه را از دست خواهید داد و حتی ممکن است در معرض روند معکوس قرار گیرید.

معاملات فارکس بدون اندیکاتور یا فارکس برهنه چیست؟

استراتژی فارکس بدون اندیکاتور

وقتی بدون اندیکاتور یا برهنه (Naked) معامله می‌کنید، بر اساس شرایط فعلی بازار تصمیم می‌گیرید و نه بر اساس تغییرات قیمت در گذشته یا تغییرات بالقوه آتی. معاملات فارکس برهنه برای درک اینکه بازار در چه حالتی است و در کدام جهت احتمالی حرکت خواهد کرد، به نمودارهای پرایس اکشن متکی است. این روش ساده اجازه می‌دهد تا تصمیم‌گیری‌های معاملاتی سریع‌تری داشته باشید.

از سوی دیگر، چنانکه اشاره شد، معامله با اندیکاتورها شامل تجزیه و تحلیل مقادیر زیادی از داده‌ها و الگوهای پیچیده است که می‌تواند تصمیمات معاملاتی شما را به تأخیر بیندازد و معامله‌گران تازه‌وارد را تحت تأثیر قرار دهد.

چگونه بدون اندیکاتور در فارکس معامله کنیم؟

معامله کردن در فارکس بدون اندیکاتور نیاز به شناخت بازار و درک نحوه عملکرد آن دارد. طرفداران استراتژی فارکس بدون اندیکاتور ادعا می‌کنند که نمودار خود حاوی تمام اطلاعات است و نیاز به تقریباً هیچ ابزار اضافی نیست. آن‌ها معتقدند که بازار چرخه‌ای است؛ فعالان بازار عموماً رفتار یکسانی را از خود نشان می‌دهند و بنابراین، تاریخ تکرار می‌شود.

استراتژی فارکس بدون اندیکاتور اساساً شامل دو روش است که عبارتند از:

  • استراتژی پرایس اکشن
  • استراتژی الگوهای نموداری

استراتژی پرایس اکشن

پرایس اکشن (Price Action) را می‌توانیم پرکاربردترین استراتژی بنامیم که در آن، از اندیکاتورها استفاده نمی‌شود. پرایس اکشن روشی برای آنالیز حرکات قیمتی برای شناسایی نقاط ورود و خروج است. در این روش، معامله‌گران روی حرکات فعلی بازار تمرکز می‌کنند و نه حرکات تاریخی. از روش پرایس اکشن معمولاً برای معاملات میان‌روزانه (Intraday) با تایم فریم‌های کوتاه استفاده می‌شود.

در سمت دیگر، منتقدان استراتژی پرایس اکشن معتقدند که این روش مشابه شرط‌بندی است و معامله‌گران از روی غریزه عمل می‌کنند. اما اینطور نیست؛ معامله‌گران باتجربه از روش پرایس اکشن استفاده می‌کنند. معامله‌گران به جای استفاده از اندیکاتورهایی مانند میانگین متحرک و باند بولینگر، توجه خود را روی الگوهای کندل استیک و تفسیر اشکال و فرم‌های نمودار متمرکز می‌کنند.

استراتژی الگوهای نموداری

استراتژی فارکس بدون اندیکاتور که از الگوهای نموداری استفاده می‌کند، محبوبیت زیادی بین معامله‌گران دارد. تعداد زیادی از الگوهای نموداری وجود دارد، اما با این حال، نمی‌توان از تمام آن‌ها در ترید استفاده کرد.

از محبوب‌ترین الگوهای نموداری، می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم:

  • سر و شانه
  • سقف دو قلو و سه‌ قلو
  • کف دو قلو و سه قلو
  • مثلث

الگوهای کندل استیک می‌توانند اطلاعات مهمی را در مورد بازار به معامله‌گران بدهند. به عنوان مثال، الگوی کندل دوجی نشان می‌دهد که بازار روند مشخصی ندارد، در حالی که الگوی چکش نشان‌دهنده احتمال معکوس شدن قریب‌الوقوع روند است.

مزایا و معایب استراتژی فارکس بدون اندیکاتور

فارکس برهنه

مزایا استراتژی فارکس بدون اندیکاتور

  • سادگی: استراتژی‌های فارکس بدون اندیکاتور ساده و سرراست هستند، به این معنی که معامله‌گران می‌توانند به راحتی آن‌ها را درک کرده و به کار گیرند.
  • انعطاف‌پذیری: از استراتژی‌های فارکس بدون اندیکاتور می‌توان در تایم فریم‌های مختلف، از اسکالپینگ کوتاه مدت تا سوئینگ تریدینگ بلند مدت، استفاده کرد.
  • دقت بالاتر: این استراتژی‌ها، رفتارهای معاملاتی واقعی فعلان بازار را منعکس می‌کنند و معامله‌گران می‌توانند خوانش دقیق‌تری از احساسات بازار داشته باشند.
  • مدیریت ریسک بهتر: معامله‌گران می‌توانند از پرایس اکشن برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومت کلیدی و در نتیجه، تعیین استاپ لاس و مدیریت ریسک در فارکس استفاده کنند.
  • مزایای روانشناختی: معامله‌گران بهتر می‌توانند روانشناسی بازار را درک کنند و همچنین، اعتماد به نفس و نظم بیشتری داشته باشند که در دراز مدت عملکرد را بهبود می‌بخشد.

معایب استراتژی فارکس بدون اندیکاتور

  • فقدان تحلیل عینی: معاملات فارکس برهنه متمرکز بر تفسیر ذهنی از حرکات قیمت است که می‌تواند منجر به تصمیم‌گیری‌های مغرضانه و غیرقابل اعتماد شود.
  • چشم‌انداز محدود: با صرفاً تمرکز روی پرایس اکشن، معامله‌گر ممکن است به روندهای مهم بازار و فاکتورهای اقتصادی مهم تأثیرگذار بر حرکات قیمت، بی‌توجه باشد.
  • عدم قابلیت سفارشی‌سازی: بدون توانایی سفارشی‌سازی اندیکاتورهای معاملاتی، توانایی معامله‌گران برای انطباق با شرایط متغیر بازار و سرمایه‌گذاری روی فرصت‌های جدید محدود می‌شود.
  • نیاز به تجربه: برای بهره‌گیری از استراتژی فارکس بدون اندیکاتور، معامله‌گران بایستی تجربه و تبحر زیادی در تحلیل روند بازار با پرایس اکشن و الگوهای نموداری داشته باشند.

انواع دیگر استراتژی فارکس بدون اندیکاتور

علاوه بر پرایس اکشن و الگوهای نموداری، روش‌های دیگری نیز برای پیاده‌سازی استراتژی معاملاتی فارکس بدون اندیکاتور وجود دارد، از جمله:

استراتژی بدون اندیکاتور فارکس

حمایت‌ها و مقاومت‌ها

شناسایی سطوح حمایت و مقاومت کلیدی در نمودار قیمت و استفاده از این سطوح برای اتخاذ تصمیمات معاملاتی درست در فارکس، به عنوان یک استراتژی بدون اندیکاتور، بسیار مهم است. به این طریق، معامله‌گران در محدوده قیمتی نزدیک به سطح حمایت اقدام به خرید می‌کنند و بالعکس، در محدوده قیمتی نزدیک به مقاومت فروش را انتخاب می‌کنند. البته، معامله‌گران حرفه‌ای برای تأیید ممکن است منتظر شکستن بالاتر یا پایین‌تر از این سطوح باشند.

دنبال کردن روند

این استراتژی شامل شناسایی روند بازار و انجام معامله در جهت این روند است. معامله‌گران ممکن است در یک روند صعودی به دنبال اوج و کف قیمتی بالاتر و در روند نزولی به دنبال اوج و کف قیمتی پایین‌تر باشند و از این الگوها برای شناسایی نقاط ورود و خروج بالقوه استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: روند در فارکس چیست؟

بریک اوت

این استراتژی شامل شناسایی سطوح حمایت یا مقاومت کلیدی و انتظار برای شکست آن سطح یا به اصطلاح بریک اوت (Breakout) قبل از ورود به معامله است. معامله‌گران ممکن است از استاپ لاس برای محدود کردن ریسک معامله استفاده کنند و زمانی که قیمت به سطح معینی رسید، از معامله خارج می‌شوند.

جمع‌بندی

استراتژی فارکس بدون اندیکاتور می‌تواند برای برخی معامله‌گران یک روش ساده و آسان باشد. این امر می‌تواند تصمیمات معاملاتی را سرعت بخشد، زیرا به صورت همزمان (ریل تایم) و بدون نیاز به آنالیز پیچیده داده‌های تکنیکال انجام می‌شود. روش برهنه ممکن است راهکار خوبی برای یادگیری نحوه خواندن بازار، بدون حواس‌پرتی‌های ناشی از استفاده از اندیکاتورهای متعدد و استراتژی‌های پیچیده، باشد. همچنین، به این ترتیب، در وقت صرفه‌جویی می‌شود.

سؤالات متداول

استراتژی فارکس بدون اندیکاتور چیست؟

استراتژی فارکس بدون اندیکاتور یا فارکس برهنه، روشی است که در آن معامله‌گر اساساً روی پرایس اکشن و الگوهای نموداری، بدون به‌کارگیری اندیکاتورهای تکنیکال، تمرکز می‌کند.

استراتژی‌های بدون اندیکاتور در فارکس کدامند؟

پرایس اکشن و الگوهای نموداری دو استراتژی اصلی بدون اندیکاتور در فارکس هستند. از استراتژی‌های دیگر می‌توانیم به شناسایی حمایت‌ها و مقاومت‌ها، دنبال کردن روند بازار و تشخیص بریک اوت‌ها اشاره کنیم.

آیا استراتژی بدون اندیکاتور استراتژی مناسبی برای من است؟

هیچ استراتژی یکسانی برای همه در فارکس وجود ندارد. هر معامله‌گر باید روشی را انتخاب کند که متناسب با سطح تخصص و تجربه او باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *