تحلیل مولتی تایم فریم چیست و چگونه از آن در معاملات فارکس استفاده می‌کنند؟

تحلیل مولتی تایم فریم 
زمان مطالعه: 4 دقیقه

تحلیل مولتی تایم فریم (Multi Timeframe Analysis) رویکردی است که معامله‌گران در بازارهای مالی مانند فارکس، با بررسی بازه‌های زمانی مختلف، برای کمک به بهبود فرآیند تصمیم‌گیری، تعیین نقاط ورود و خروج و مدیریت ریسک، از آن استفاده می‌کنند. تحلیل مولتی تایم فریم شامل نظارت بر یک جفت معاملاتی در بازه‌های زمانی مختلف یا فشرده‌سازی زمانی است. اگرچه هیچ محدویت واقعی برای اینکه از چند تایم فریم می‌توان استفاده کرد، وجود ندارد، اما دستورالعمل‌های کلی وجود دارد که اکثر متخصصان بازارهای مالی از آن‌ها پیروی می‌کنند. در این قسمت از مجله پراپ فرم فاندد مکس با ما همراه باشید تا به اتفاق ببینیم که تحلیل مولتی تایم فریم چیست، چه مزایایی دارد و چگونه در معاملات فارکس از آن استفاده می‌کنند.

تحلیل مولتی تایم فریم چیست؟

تحلیل مولتی تایم فریم

تحلیل مولتی تایم فریم عبارت است از بررسی یک جفت معاملاتی و قیمت آن در بازه‌های زمانی مختلف. به یاد داشته باشید که یک جفت معاملاتی در انواع تایم فریم‌ها وجود دارد، تایم فریم روزانه، ساعتی، 15 دقیقه و حتی یک دقیقه. معاملات مولتی تایم فریم، یک رویکرد معاملاتی را توصیف می‌کند که در آن معامله‌گر تایم فریم‌های مختلف را برای بهبود تصمیم‌گیری و بهینه‌سازی آنالیز نمودار خود ترکیب می‌کند.

هدف از به‌کارگیری آنالیز مولتی تایم فریم، افزایش شانس سودآوری به واسطه معامله با سیگنال‌های بلند مدت در یک بازه زمانی کوتاه مدت است.

به طور معمول، معامله‌گران از یک تایم فریم به اصطلاح بالا (High Timeframe) و یک تایم فریم پایین (Low Timeframe) در این روش استفاده می‌کنند. تایم فریم بالا برای آنالیز نمودار و روند بلند مدت استفاده می‌شود تا یک نمای کلی از جهت روند و احساسات بازار داشته باشیم. سپس، معامله‌گران به دنبال فرصت‌های معاملاتی خاص همسو با روند بلند مدت در تایم‌ فریم‌های پایین خواهند بود. تایم فریم پایین‌ بدین ترتیب برای تعیین نقاط ورود و خروج و مدیریت پوزیشن‌های معاملاتی استفاده می‌شود.

رویکرد بالا به پایین و پایین به بالا در تحلیل مولتی تایم فریم

یکی از بزرگترین اشتباهات معامله‌گران هنگام انجام تحلیل مولتی تایم فریم این است که تحلیل خود را از تایم فریم‌های پایین‌تر شروع می‌کنند و سپس به سراغ تایم فریم‌های بالاتر می‌روند. این رویکرد را پایین به بالا (Bottom-Up) می‌نامند.

شروع آنالیز با تایم فریم‌های پایین، یک نمای بسیار محدود و تک بعدی از روند بازار ایجاد می‌کند. این ریسک وجود دارد که معامله‌گران سیگنال‌های معاملاتی را در تایم فریم پایین پیدا کنند، اما فراموش کنند که تایم فریم‌های بالاتر را بررسی کنند یا مثلاً نتایج آنالیز تایم فریم بالاتر را طوری دستکاری کنند که با سیگنال صادرشده توسط تایم فریم پایین مطابقت نداشته باشد. به هر ترتیب، معامله‌گران ممکن است سیگنال‎های مهم در تایم فریم‌ بالاتر را نادیده بگیرند.

به همین خاطر، توصیه می‌شود که از روش بالا به پایین (Top-Down) استفاده کنید. با استفاده از این رویکرد، یک معامله‌گر آنالیز خود را با تایم فریم بالاتر شروع می‌کند تا نمای کلی از روند و احساسات بازار به دست آورد و از سطوح کلیدی قیمت آگاه شود. در تایم فریم پایین‌تر، طبق دیدگاه تایم فریم بالاتر، معامله‌گر به دنبال فرصت‌های معاملاتی می‌گردد تا وارد معامله شود.

بیشتر بخوانید: بهترین تایم فریم برای ترید روزانه

در تحلیل مولتی تایم فریم از کدام تایم فریم‌ها استفاده کنیم؟

تحلیل multi timeframe

یکی از مهم‌ترین سؤالات در مورد تحلیل مولتی تایم فریم این است که از کدام تایم فریم‌ها استفاده کنیم؟ در جدول زیر، شما می‌توانید تایم فریم‌های توصیه‌شده برای استفاده در تحلیل Multi-Timeframe را برای سبک‌های معاملاتی مختلف ملاحظه کنید.

تایم فریم بالاتایم فریم پایینسبک معاملاتی
هفتگیروزانه یا 4 ساعتهسوئینگ تریدینگ
روزانه4 ساعته یا 1 ساعتهسوئینگ تریدینگ کوتاه مدت
روزانه30 دقیقه یا 15 دقیقهترید میان‌روزانه (Intraday)
4 ساعته30 دقیقه یا 15 دقیقهترید میان‌روزانه با سرعت بالا
1 ساعته15 دقیقه یا 5 دقیقهدی تریدینگ کلاسیک
1 ساعته5 دقیقه یا 1 دقیقهدی تریدینگ با سرعت بالا / اسکالپینگ

این جدول متداول‌ترین ترکیب تایم فریم‌ها را برای تحلیل مولتی تایم فریم نشان می‌دهد. برای بهبود ثبات در رویکرد معاملاتی خود، توصیه می‌شود که یکی از این ترکیب‌ها را انتخاب کنید و به آن پایبند باشید. به این ترتیب، می‌توانید تجربه کسب کنید و ببینید که آیا این ترکیب تایم فریم‌ها برای معاملات شما مناسب است یا خیر.

از پریدن به این شاخه و آن شاخه خودداری کنید، زیرا باعث ایجاد ناهماهنگی در معاملات شما می‌شود. به طور کلی، قبل از تغییر تایم فریم‌ها، بهتر است حداقل بین 30 تا 50 معامله را با یک ترکیب انجام دهید.

قوانین استفاده از تحلیل مولتی تایم فریم در فارکس

برای استفاده از تحلیل مولتی تایم فریم در معاملات فارکس، سه قاعده اصلی وجود دارد که عبارتند از:

  • روند اصلی را تعیین کنید: اول از همه، باید روند اصلی را در بالاترین تایم فریم مد نظرتان شناسایی کنید. به یاد داشته باشید که فقط تایم فریم‌های بالا روند کلان بازار را می‌توانند نشان دهند. معامله در خلاف روند بازار مساویست با زیان.
  • سمت و سوی فعلی بازار را تعیین کنید: سپس، باید روند فعلی بازار را تعیین کنید. در اینجا، بهتر است از تایم فریم‌های میان مدت استفاده کنید. روند فعلی در تایم فریم پایین‌‍، جهت حرکت میان‌روزانه را نشان می‌دهد.
  • نقاط ورود و خروج را مشخص کنید: در وهله سوم، باید نقاط ورود به معامله و خروج از آن را مشخص کنید. برای این کار، از تایم فریم‌های کوتاه مدت استفاده کنید. مثلاً، برای اینترادی تریدینگ، تایم فریم‌های 30 دقیقه، 15 دقیقه و 5 دقیقه بهترین گزینه هستند.

4 بهترین استراتژی تحلیل مولتی تایم فریم

  • سطوح حمایت و مقاومت و بریک اوت
  • جهش (Bounce)
  • سقف و کف قیمت – فیک اوت
  • کندل استیک

سطوح حمایت و مقاومت و بریک اوت

یکی از متداول‌ترین مفاهیم تایم فریم بالا، سطوح حمایت و مقاومت است. معامله‌گرانی که از سطوح حمایت و مقاومت در تایم فریم‌های بالا استفاده می‌کنند، معمولاً به دنبال جهش یا شکست سطح افقی بلند مدت هستند. سطوح حمایت و مقاومت در تایم فریم‌های بالاتر از اهمیت بیشتری برخوردار است و به همین دلیل، باید این سطوح را در تایم فریم‌های بالاتر جستجو کنید.

جهش

معامله‌گران به جای جستجوی شکست در تایم فریم‌های بالا، زمانی که سطح حفظ می‌شود، می‌توانند به دنبال بانس یا جهش از سطح حمایت یا مقاومت باشند. سوگیری نزولی در بازه زمانی بالاتر را می‌توان برای جستجوی فرصت‌های معاملاتی کوتاه در بازه زمانی پایین‌تر مورد استفاده قرار داد.

فیک اوت

برخی از معامله‌گران به جای استفاده از سطوح حمایت و مقاومت بلندمدت، از سقف و کف قیمت برای استراتژی معاملاتی مولتی تایم فریم استفاده می‌کنند. رویکرد کلی در اینجا مشابه استراتژی حمایت و مقاومت است. معامله‌گران با استفاده از رویکرد بالا به پایین، می‌توانند پارامترهای استراتژی خود مانند نسبت پاداش به ریسک و زمان باز نگه داشتن پوزیشن را بهبود بخشند.

کندل استیک

نمودارهای کندل استیک یک رویکرد معاملاتی بسیار محبوب هستند. معامله‌گران برای بهبود کیفیت سیگنال‌های معاملاتی خود می‌توانند از رویکرد مولتی تایم فریم استفاده کنند. الگوهای تایم فریم‌های پایین‌تر برای ایجاد پلن معاملاتی ایده‌آل هستند، زیرا نقطه ورود واضحی را ارائه می‌دهند.

بیشتر بخوانید: تفاوت اسپرد و کمیسیون در فارکس چیست؟

مزایای تحلیل مولتی تایم فریم

مولتی تایم فریم فارکس

استفاده از تحلیل مولتی تایم فریم چند مزیت مهم را برای معامله‌گران در پی دارد که عبارتند از:

  • آنالیز جامع: وقتی معامله‌گران چندین تایم فریم را آنالیز می‌کنند، می‌توانند دید جامعی از بازار داشته باشند. به عنوان مثال، شما می‌توانید نمودارهای هفتگی، روزانه و ساعتی یک ابزار مالی خاص را آنالیز کنید. به این ترتیب، بهتر می‌توانید روندهای بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت را شناسایی کنید.
  • شناسایی بهتر نقاط ورود و خروج: تحلیل مولتی تایم فریم می‌تواند به معامله‌گران برای شناسایی دقیق‌تر نقاط ورود و خروج کمک کند. به عنوان مثال، چنانچه یک روند صعودی بلند مدت را در نمودار هفتگی و یک روند نزولی کوتاه مدت را در نمودار روزانه شناسایی کنید، ممکن است منتظر عقب‌نشینی قیمت در نمودار روزانه برای ورود به بازار بمانید.
  • کاهش ریسک: مثلاً اگر معامله‌گر یک روند صعودی بلند مدت را در نمودار هفتگی شناسایی کند، اما نمودار روزانه روند نزولی کوتاه مدت را نشان دهد، ممکن است تصمیم بگیرد که اردر استاپ لاس را در زیر سطح حمایت نمودار روزانه قرار دهد. این امر به نوبه خود، به معامله‌گر کمک می‌کند که در صورت معکوس شدن روند، کمتر متحمل زیان شود.
  • تأیید سیگنال‌های معاملاتی: برای مثال، با شناسایی یک سیگنال صعودی در نمودار ساعتی، می‌توانید سیگنال را در نمودارهای روزانه و هفتگی تأیید کنید. اگر نمودارهای روزانه و هفتگی نیز سیگنال صعودی را نشان دهند، با اطمینان بیشتری می‌توانید وارد معامله شوید.

کلام پایانی

استفاده از تحلیل مولتی تایم فریم می‌تواند شانس انجام یک معامله موفق را تا حد زیادی افزایش دهد. تجارت فارکس با این روش می‌تواند مزایای مختلفی را برای معامله‌گران به همراه داشته باشد. به این طریق، معامله‌گران می‌توانند دید جامع‌تری از بازار به دست آورند و نتیجتاً، ریسک را کاهش دهند. در این روش، تایم فریم بلند مدت جهت روند کلی را تعیین می‌کند. تایم فریم‌های میان مدت برای تعیین سطوح استاپ لاس مناسب هستند و با استفاده از تایم فریم‌های کوتاه مدت می‌توانید نقاط ورود و خروج مناسب را تعیین کنید. به طور کلی، آنالیز مولتی تایم فریم می‌تواند به درک روندهای بلند مدت و تعیین دقیق‌تر نقاط ورود و خروج کمک کند.

سؤالات متداول

تحلیل مولتی تایم فریم چیست؟

این نوعی آنالیز نمودار است که شامل دریافت سیگنال‌هایی برای ورود به یک معامله از چندین بازه زمانی یا تایم فریم است. به عنوان یک قاعده، استراتژی مولتی تایم فریم شامل تعیین دقیق نقاط ورود و خروج در سه بازه زمانی است.

نسبت بین بازه‌های زمانی در تحلیل مولتی تایم فریم چقدر است؟

حداکثر نسبت بین بازه‌های زمانی نباید بیش از پنج دوره از بازه زمانی قبلی تجاوز کند. به عنوان مثال، اگر تایم فریم بالا یک ساعته باشد، دوره بعدی پس از آن نباید از 10 دقیقه کمتر باشد.

دو رویکرد اصلی تحلیل مولتی تایم فریم کدامند؟

دو رویکرد اصلی در تحلیل مولتی تایم فریم عبارتند از رویکرد بالا به پایین (Top-Down) و پایین به بالا (Bottom-Up).

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *